Konstiga uttalanden m.m

Idag handlar min blogg lite korta reflektioner.

– Språkbruk är det första. Jag tycker nämligen Anders Sellström tar i så att livstycket spricker när han jämför förslaget till exploatering på Ön med våldtäckt. Jag undrar vad de kvinnor som utsatts får det får för tankar. Det andra som man kan fundera på är Pernilla Djärv (c) som säger att det blir ett getto. Gör 7 våningar, i medel, i stället för 5 att ett område förvandlas till Getto? Jag undrar vad dom som bor i ett getto skulle tänka, kanske – tänk om vi fick bo på Ön?

– Efter invigning på Volvo
Jag har aldrig varit isoleringselektriker som jag fick läsa efter invigningen av Volvos täcklack. Isoleringsmontör är rätt. Däremot förstår jag Volvos reaktion, att dom som är jätteduktiga på att sälja lastbilar, bara får transportbidrag för hälften av hytterna…

– Gränsvärden
När det gäller Bam når man det om man dricker 10000 liter (10 kubik) vatten per dag i 70 år för att få i sig mängder så att man hamnar över gränsvärdet. Hur många gränsvärden har så väl tilltagna gränser…

– Resecentra
Ett resecentra vid Umeå Ö och utan öppet rum under Holmsundsvägen har enligt arkitekt varit omöjligt. Förslagen som är i röret ser ut att bli riktigt vackra och öppna mot älven, och helt klart inte det som motståndarna påstått.

– Salmonellafrågan har den blivit uppblåst? Jag bara frågar efter redovisning i länsstyrelsen.

– Bjurholm vill visst inte gå in i en gemensam beställningscentral för färdtjänst. Synd då sånt blir billigare. Man tänker väl inte starta taxirörelse själv i kommunen eller vad gäller det?

– Idag är det möten hela dagen och andhämtningen däremellan är inte så stor. Så tätt att mötena i vissa delar ligger i samma lokal; kommunförbundets styrelse mellan 10 och 14, samarbetsorganet mellan kommun, landsting, Lako mellan 14 och 16: samverkansorgan är ärendet. Jag avslutar mellan 16 och 18 och träffar universitetet. Första träffen kl. 8 talar jag inte om med vem och vad.

– Efter hockeysegern i går hade jag två timmars promenad och det kändes bra, däremot känns det också att det varit lite slarv under våren. Måste bli bättring på det. Innan nästa blogg ska jag även ringas upp av Radio Umeå vid halv åtta i morgon. Då förväntar jag mig att få höra delar av Blueberry Hill med Fats Domino. Gamla rocklegender är bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.