VK = Pravda?

Den här bloggen kommer lite sent men det beror på svårigheter att skriva från stugan. Mobila mottagningen kunde ha varit bättre där.

När man läser papperstidningen i VK i lördags och Bergmarks krönika som handlar om min blogg så tycker jag inte han gör rätt beskrivning. Jag hade inte tänkt bemöta det för han tar sista ordet själv, i vilket fall som helst. Vad jag skrev finns ju att läsa i bloggen. Jag hade nämnt att i attityden till företagsklimatet var det sämsta resultatet på medias attityd till företagandet. Jag sa att vi redan beslutat om åtgärder som skulle förbättra nästa undersökning och frågade efter medias självrannsakan och vilka åtgärder man tänker vidta. Har inte velat styra media från kommunhuset och hans förslag om ny slogan ’sista sovjetstaten" tycker jag är ett lågvattenmärke. Då kan vi kalla VK för Pravda då man aldrig kritiserar regeringen och ett folkpartistiskt ställningstagande.

Andra media som de svenska aftontidningarna dömer ut schlagerfestivalen när det gick dåligt för Sverige som man basunerat ut som en av favoriterna. Hade man verkligen kollat var man tyckte om den svenska låten i andra länder? Det är många nya länder med men jag antar man gör som svenskarna, röstar på de låtar men gillar. Det är ju inte som förut en jury som röstar utan folket i Europa. Vi har säkert inbillats att vår låt skulle bli bättre än den blev. Vår musiksmak gillas inte av de breda folklagren i Europa. En tävling behöver inte vara kass för att inte Sverige kom i topp och vi skyller på grannröstning. Har Finland och Norge fortfarande tillhört Sverige har vi varit längre ner på resultatlistan.

Befolkningssiffrorna kunde ha varit roligare. De ska analyseras men inflyttningen är som förut. Det är utflyttningen som är så stor, den största sedan 1975. Jag hoppas att det beror på att studenter, unga som äldre, fått jobb och därför lämnat Umeå då de inte fick något jobb här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.