Moderatregeringen fortsätter på den inslagna vägen med försämringar för dom utsatta

Hade tänkt göra en djupare analys av den nya budgeten men har faktiskt inte haft tid att göra det. Men några kommentarer hittills är att det återigen handlar om att föra över pengar till dom som redan har det bäst samtidigt som man försämrar för sjuka, arbetslösa och deltidsarbetslösa. En klassisk högerpolitik.

Sedan har vi bensinskatten som höjs och dessutom höjs energiskatterna på den rena energiproduktionen. Jag befarar att det kommer att hotar den elintensiva industrins investeringar.

Fastighetsskatten är en annan omfördelning till storstadsområdena. Nu hörs kritiken till och med från de borgliga ledarskribenterna som är kritisk mot hur man gick fram med det i valrörelsen utan att veta vilka konsekvenser det skulle få. Man är nu tvingad att göra något trots att jag tror finansministern egentligen tycker det är fel. Men man måste göra något för det var nog bl.a. det som gav valsegern.

Däremot har jag inte funnit något som berör regionalpolitiken, det är ju under de goda tiderna man ska satsa så att det blir nya och långsiktiga jobb ute i landet. Inget fanns heller i budgeten som ger arbetsmarknadspolitiska åtgärder så att man kan satsa pengar på att utbilda i vissa bristyrken som i annat fall kan ge bromsar för tillväxten. Det finns säkert mycket att återkomma inte minst framåt våren när vårbudgeten läggs.

* Nytt uppdrag för Ibrahim
Sedan blir man naturligtvis glad över Ibrahim Baylans nya uppdrag som ordförande i trafikutskottet, men samtidigt har jag fortfarande den uppfattningen att det var fel att han inte fortsatte inom utbildningspolitiken. Hans tankar där med vissa satsningar mot teknikföretagen var bra. Vi kan ju inte byta bort ansvariga som det gjordes efter valet. Idag blir det invigning och bandklippning på Dragonskolan.

* Locka fler till Umeå
Umbassadörer kan man bli om man vill göra insatser för att få hit fler kongresser och konferenser. Om vi alla hjälptes åt i våra funktioner att dra dessa till Umeå skulle det gynna vår tillväxt, det är svårt för Umeå Convention byrå att göra allt detta själv.

* Heja Löven
Dagen avslutas med att heja på björklöven!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.