Rådslagsarbete, eget val och Mp i Umeå

I helgen var det förtroenderåd och vissa mandat gavs till Mona Sahlin om skolan. Det är egentligen så jag tycker förtroenderåden ska användas. När de inrättades var det för att tiden mellan kongresserna blev för långa när det blev fyråriga mandatperioder. Då skulle förtroenderådet ge råd i frågor som var av principiell betydelse.

Resten av helgen handlade om rådslagen och kanske inte oväntat så deltog jag i delen som handlade om jobben. För mig är arbete den absolut viktigaste politiska frågan och den viktigaste frihetsfråga eftersom det ger en inkomst som man sedan kan använda som det passar en bäst.

Carl Bennetts analys delar jag om mer forskning, då t.ex. den kliniska forskningen halkat efter, kvalitet i all utbildning, infrastrukturen, kunskap för småföretagare, lite flexiblare system för de minsta företagen och kulturutbudets mycket stora betydelse för livsmiljön. Att Mats Odell kunde ses som okunnig och utan omdöme var väl inte överraskande.

* Eget val
Idag har vi kommunstyrelse och gör försöket med eget val permanent. Diskussionen gick höga när vi var på väg in i försöket och visst fanns det krafter som hade en gammaldags inställning till andra utförare. Jag tycker vi ägnat för mycket kraft åt vem som utför. Politikens mål måste vara att bestämma vad som ska göras, se till att vi får det vi vill av egna liksom externa utförare, samt självklart vad det får kosta. För mig är det medborgarnyttan som gäller.

* Miljöpartiets kaos
Nu börjar medlemmarna hoppa av miljöpartiet i Umeå och Maria Fridstjerna lämnar partiet, enligt henne för gott. Du är välkommen till oss. Det kan inte vara lätt att vara med i ett parti som kuppar på det sättet man gjorde. Den person som man gick ut till väljarna och sa att detta är vårt första namn blev inte vald av den egna gruppen. Vi som följt detta ser att Alireza är en bricka för andra i partiet och den grupp som finns runt Jabar Amin som en gång i tiden startade en förening inom vårt parti med uppgiften att föra fram honom till riksdagen. När det inte var medlemmarnas inställning gick han till miljöpartiet efter att först varit i kontakt med andra partier om medlemskap där, detta enligt uppgifter från flera partier. Där har han härjat på sen dess.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.