Sveriges kommuner och landstings kongress

* SKL-Kongress
Innehållet på gårdagens SKL-kongress (Sveriges kommuner och landsting) var nog en stor besvikelse för många då Fredrik Reinfeldt inte lyssnar på kommunpolitikerna och möjliggör för regionkommuner så att man får regioner som klarar av både tillväxten och sjukvården.

Politiskt händer det inte så mycket på denna typ av kongress då man mer diskuterar hur organisationen kan vara en resurs för sina medlemmar oavsett vilken färg kommunerna har på den politiska skalan.

Ett område gladde dock speciellt och det var det avståndstagande som alla gjorde mot de främlingsfientliga Sverigedemokraterna. Vi var helt överens om att invandrare är en resurs som kraftigt bidragit till Sveriges framgångar men att sättet att lösa migrationsfrågorna kan och måste förbättras.

* Infrastruktur
Det behövs ett krafttag i vårt land för att förbättra infrastrukturen i form av nya vägar och järnvägar. Järnvägsstråken måste fungera genom hela landet och då behövs investeringar. Vi måste lånefinansiera insatserna och gå ifrån dagens synsätt med anslag och direktavskrivningar. Ska Sverige utvecklas och ha en bra tillväxt framöver behövs investeringar nu. Ådalsbanan är ett exempel som måste färdigställas omgående om vi ska kunna köra tåg på Botniabanan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.