Jämställdhet och media, samt västliga vägar

* Inget jämställdhetstänk i media
Jag återkommer med en åsnas envishet till detta. Det finns inte ett uns av jämställdhetstänk i media. Jag påstår fortfarande att det är landstingsrådet Filippa Reinfeldt som har mordhotats av en sjuk person. Hon har en egen identitet även om hon är gift med Fredrik Reinfeldt. Tänk om det fanns någon rakryggad journalist som kunde gå ut och säga att man gjorde reportage som var könsdiskriminerade. Jag kommer inte att tro på de reportage som görs om man inte har så pass egeninsikt att man kan erkänna.

* Fåglarna?
?är jätteglada när jag kommer till långvattnet och att jag tar fram och ger dom mat. Det går åt många säckar på ett år men det är fint när det sitter ett hundratal domherrar av båda könen i björkarna.

* Västliga vägar
Igår mötte jag oroliga husägare på Umedalsområdet. Inte förvånande var lokalmedia på plats för det verkar som om det alltid är som mest intressant när någon är emot. Däremot vet jag inte om de någon gång har framfört att en västlig dragning är nödvändig för att klara miljön i centrala stan.

Vi planerar för att vägarna behövs – inte för att djävlas med folk eller för byggandets egen skull. Jag blir besviken när man påstår sig ha frågat kommunen och att man fått svaret att det blir ingen väg. Det går heller inte att få reda på vem man har frågat för har vi folk som far med osanning så måste vi vidta åtgärder.

Politisk har vi tagit beslut om två reservat. Ett vid Prästsjön och ett tunnelalternativ som kommer fram vid ICA-puls och det finns i den gällande översiktsplanen. Jag förutsätter att tjänstemännen ger besked efter den. Sedan var det kommunen och länsstyrelsen som ville lägga till det som kallas kombialternativ, som är vägarna nära stan och en bro i ett yttre västligt läge, som är flera hundra miljoner billigare.

Jag brukar lyssna på folk men den person som kommer och påstår att ett företag köpt eller mutat sig fram är inte trovärdig för mig. Sådana saker ska enligt mitt sätt att se det hanteras av domstol. Ingen media hakade på detta men de stod och filmade och lyssnade när det framfördes. Den som påstår sånt kommer jag av gammal vana att ha svårt att lyssna och tro på. Det skulle inte förvåna om personen i fråga spridit lögnerna i området, ynkedom i dess rätta bemärkelse.

2 kommentarer

  1. Gina

    Och miljön på Umedsalen är inte nädvändig, eller.
    Jag tycker att det är skam. Och jag är sjuklit trött på hur saker och ting bedöms och görs i Umeå Kommun. Våran förbannade miljö då.
    Men det spelar ingen roll för jag kan tänka mig Lennart att det är inte du som bor där, eller hur. Hur skulle du känna om du fick en fyrfilig motorväg utanför stugan eller villan?
    Jag är trött på Umeå så det svider i min Umebo hjärta. Jag är född här, mina barn och mina närmaste vänner. Alla är vi på det klara då vi säger att Umeå är tröttsamt styrt av folk som skiter i vad andra tycker bara de inte blir drabbade.
    Det gäller allt från vägar till nedläggning av skolor. Eller..jag tror det är faktist dags för flytt för det finns bättre politiker på andra orter. De som jobbar för Oss inte för de själva. Prova för en gångskull lyssna på OSS

  2. Lars

    Och fler lär det bli…
    Vi har alla varit socialdemokrater tidigare, men ditt sätta att köra över folk i denna viktiga vägfråga gör att vi nu sex stycken är eniga om att byta parti! Hur kan du med, att svara så idiotiskt i TV, du skämmer ut dig för de stackars barnfamiljerna på umedalen och övriga boende i Umeå. Låt inte paniken över att klockarbäckens handelsområde inte vuxit snabbare gå ut över de boende vid prästsjön! SKANDAL!
    Som min högt uppsatte släkting i en närliggande kommun sa till mig, citat ” Det här är den konstigaste ringled jag någonsin sett” efter det att han studerat kartan med de olika alternativen. En diagonal sträcka som man inte vinner mark på, innan man kan vika av till nästa länk ”norra länken” som tar en vidare. citat ”Så här korkat kan väll inte kommunen och socialdemokraterna i spetsen, tillåta att en ringled byggs på”
    Tyckte han, socialdemokrat också… *suck*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.