Demokratisyn, klimatfrågor och miljöpartiet

* Centerns demokratisyn
Igår tog centerns Sven-Olov Edvinsson till storsläggan och kallade det demokratisk halshuggning om man kritiserade deras planeringsfilosofi. Jag måste säga att det var ett mycket märkligt agerande. Delar man inte centerns eller de personer som de har anlitat ställningstagande då är det halshuggning. Jag som har trott att centern varit bärare av en demokratisk syn måste nog ompröva detta. Det är det största påhoppet jag hört på demokratin och att den typen av begrepp används då man inte delar centerns ställningstaganden.

* Träningstider för fotbollen
Inomhustider är en bristvara för fotbollen och jag tror det är svårt att bygga bort. Däremot har vi en arena som har uppvärmning, Gamliavallen. Det kan väl inte vara fel att träna ute? Många idrotter får aldrig vara någon annanstans än ute. Visst är det dyrt att värma upp men jag tror nya inomhushallar är ännu dyrare per timme. Fotbollen och kommunen får väl sätta sig ner och diskutera detta om längre uppvärmning och samtidigt diskutera vad tiderna kostar. Lena Sandlin som ordförande i fritidsnämnden är öppen för den typen av diskussioner. Bygger vi anläggningar som ska kunna hålla planerna igång är det meningen att använda när det blir fruset.

* USA största klimatbov
Det kommer ständiga rapporter om klimatförändringarna. Det finns länder som t.ex. USA som vägrade skriva på Kyotoprotokollet och att börja begränsa utsläppen. De är de största bovarna på utsläpp, inte minst på grund av dålig samhällsplanering, med spridda bostadsområden och mycket bilkörning.

I USA har utsläppen av växthusgaser ökat med 16 % sedan 1990, i Australien med 26 % och västländerna med 11 % och i det snittet finns även USA och Australien med. EU räknar med att klara en minskning med 5 % till 2012. Världen borde ställa större krav på USA när det gäller klimatförändringarna. Detta självgoda land ska inte bara ställa krav på andra. USA brukar ju dessutom ta till vapenmakt om dom inte får som dom vill.

* Miljöpartiet igen
Medlemmarna i miljöpartiet tror på utomstående konsulter för att lösa sina interna problem. Jag tror inte att man klarar av detta. Klanen runt Alireza kommer aldrig att ge sig eller ens inse att de har någon som helst skuld i det inträffade. Egentligen är det på ett sätt synd om Alireza som är en bulvan för andra intressen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>