Befolkningsmål och musikskolan

* Nyheter
Det är intressant att de två senaste bloggarna, som båda handlat om sport, dagen efter blivit reportage i VK. Fotbollen kan jag förstå eftersom det var tankar och inget annat men gårdagens blogg och dagens reportage var endast ett referat från en av Umeås världsmästare som jag haft ett samtal med.

* Befolkningsmålet
Anders Ågren (m) har ställt en fråga om detta och mitt svar kommer först att delges i fullmäktige dit frågan har ställts innan den kommenteras någon annanstans. Om jag börjar kommentera frågor i förväg så skulle jag sabotera fullmäktiges frågeinstitut.

* Musikskolan
Idag kan jag inte undgå att kommentera en sak som framkommit inom gymnasieskolan och musikskolan som man har ansvar för. Musikskolan har subventionerat musiksällskapet med att tillhandahålla 19 lärare med 2 timmar per vecka och det rör sig om ganska stora kostnader. Frågan som jag ställer mig vart är beslutet taget? De ordförande vi haft nu i 13 år har inte känt till detta.

Musikskolan har haft svårt med ekonomin men den delen har aldrig kommit fram som ett besparingsalternativ. Visst kan man bidra men är det för den uppgiften musikskolan finns och ska man i så fall delta i körer, teatrar eller vad som helst? Jag blev ärligt talat ledsen när jag fick reda på detta. Vårt sätt att styra med långt gångna delegationer samt de mål som finns för skolan gäller.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>