Gårdagens fullmäktige med motion från fp & fråga från m

* Mer om Folkpartiets motion
I gårdagens blogg tyckte jag synd om folkpartiet med anledning av deras motion om att utse annat folk än nominerade från politiken till bolagsstyrelserna. Så här efter fullmäktigedebatten kan jag inte påstå att det blev något klarare vad dom var ute efter heller. Det gäller att inte bry sig om man inte förstår. Jag vet vad vi andra tycker och det räcker då vi har bra styrelseledamöter.

* Moderaternas fråga angående befolkningsmålet
På fullmäktige igår svarade jag även moderaterna när det gäller befolkningsmålet och vi kommer säkert att finna lösningar på detta. Under mina 48 år i Umeå har befolkningen fördubblats och varför ska den inte kunna göra det igen?

Det pågår en urbanisering i hela världen där människor vill bo och leva i större städer då större städer erbjuder mera av allt; möjligheter till jobb, meningsfull fritid och kultur – ja, helt enkelt bättre utbud. Umeå måste därför våga bli större, det är ett måste – inte enbart för Umeå utan för Norrland om vi ska vara attraktiva. Umeå har alla möjligheter som finns för att göra detta.

* Synd om miljöpartiet
Idag får jag tycka synd om miljöpartiet för de verkar ha hamnat i en hopplös sits. Den klan runt Jabar Amin som kuppade till sig makten kommer nog aldrig att släppa den. De pengar dom lägger ut på konsulter är helt kastade i sjön, tro mig.

För oss socialdemokraterna som parti tror jag inte det är någon större nackdel. Vi har nog goda möjligheter, att i alla fall lokalt, att få sympatier för de utstötta. Men jag tror ärligt talat att den grupp av män som det nu berör har svårt att acceptera kvinnor i ledande ställning. Och den skada som deras agerande ger är på människors tilltro till politiken och till demokratin. Därför är det viktigt att vi andra ger uttryck för det vi känner men jag har tyvärr mött många miljöpartister som gett upp sitt engagemang.

* Revolution
Det är ca 30 år sedan de personer som infiltrerade socialdemokraterna uteslöts för att de var revolutionära kommunister. Deras läromästare och tesfader var Trotskij som jobbade med den metoden. De fuskade sig in i kommunfullmäktige genom att gå till val under socialdemokratisk flagg med några registrerade socialdemokratiska kandidater överst på listan och sedan andra namn.

Riksdagen rättade dock till detta och de blev ett eget parti och kallade sig för Offensiv och numera med tillägget Rättvisepartiet. De är ofta i konflikt med nazisterna och det ska man vara men det är inte ovanligt att yttersta högern och vänstern är det. De har i stort sett samma filosofi att ta makten.

Rättvisepartiet och andra trotskistiska rörelser föredrar den väpnande revolutionen för att ta makten då deras tro om att få stöd i val aldrig kommer att lyckas. De använder oftast olika typer av kampanjer att dölja sig bakom.

Alla partiföreträdare har granskats av media medan offensivarna alltid har klarat sig undan och visst förstår jag att det är svårt att få insyn i sekter som dom men att ingen gör seriösa försök?

En kommentar

  1. Qvinte

    Lennart, du säger: ”Det pågår en urbanisering i hela världen där människor vill bo och leva i större städer då större städer erbjuder mera av allt; möjligheter till jobb, meningsfull fritid och kultur – ja, helt enkelt bättre utbud. Umeå måste därför våga bli större, det är ett måste – inte enbart för Umeå utan för Norrland om vi ska vara attraktiva. ”

    Jag skulle vilja se en problematisering av frågan, det kan ju inte bara vara bra på alla fronter att Umeå ska växa, hur ska ni konkret göra för att undvika att ett större Umeå innebär längre avstånd mellan människor, alienation, och en ökad risk för egoismen att överleva ju större stad det är. Ska ni stadsplanera på nåt speciellt sätt för att stämma i bäcken. Kanske ta hjälpa av bostadsforskare för att fixa detta? jag är orolig att brottslighet och liknande baksidor ska öka när staden växer om man inte tar hänsyn till de negativa sidorna också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>