Maud Olofssons agerande, Svenskt Näringsliv och enkel fråga

* Vet du vad du gör Maud Olofsson?
Maud har sparkat en utredare som hon trodde var en annan person. De hade samma namn, Lars-Olof Pettersson, som också kallas Loppan, fick kicken då man trodde det var Lars-Olof Pettersson, en kille som jobbat på Seko och som jobbade under valet åt S.

Nu vet jag vilket företag Loppan driver och det nätverk som flera små konsulter jobbar i. Maud Olofsson var inte nådig i sin kritik då hon menade att Lars-Olof Pettersson inte hade koll på de frågor som han skulle utreda. Men nog förväntar man sig att ett regeringskansli vet vilka personer som sköter vad, även om det som i detta fall är två personer med samma namn. Se även vad Anne Cahling skrev om detta.

Om det fanns någon som helst etikett så är väl en ursäkt på plats. En annan reflektion är att Maud Olofsson i förväg bestämt vilken riktning utredningen skulle gå vilket liknar ministerstyre. Den nya utredaren som Maud Olofsson har tillsatt är en person med rötterna i Svenskt Näringsliv som säkert får "gå dit han vill". Men Maud har kopplat bort folk förut t.ex. till strukturfondspartnerskapet.

* Samarbete med näringslivet
Gårdagens blogg kan kanske tolkas som en kritik mot näringslivet. Så är det inte. Vi har ett alldeles förträffligt samarbete både med handelskammaren i länet och lokalt, samma sak med förtagarna regionalt och lokalt men inte med Svenskt Näringsliv. Det goda samarbetet kommer att fortsätta men jag har lovat flera av dess representanter att inte tala om vad de tycker om Svenskt Näringsliv.

* Fullmäktiges debattregler styr jag inte över
Jag fick en enkel fråga av Anders Ågren på måndagens fullmäktige om befolkningsmålet och då är det bara två personer som får prata. Britt-Marie Lövgren (fp) tycker att fler än två personer ska diskutera frågan om befolkningsmålet men en enkel fråga är en enkel fråga där bara frågeställaren och den som frågan riktas mot får delta i debatten. Lövgren skriver att en bredare debatt behövs, det är riktigt. Britt-Marie och alla andra är välkomna att delta. Diskussionen om framtiden ska vara och kommer att bli bred. Vissa kommer att vilja ha det som idag och andra vill ha något nytt.

En kommentar

  1. Ann Klefbohm, Företagarna Umeå

    Ja, från Företagarna i Umeå måste jag hålla med att vi har ett bra samarbete med Umeå Kommun. Däremot uttalanden som: ”Det goda samarbetet kommer att fortsätta men jag har lovat flera av dess representanter att inte tala om vad de tycker om Svenskt Näringsliv” fyller ingen annan funktion än att slå split mellan oss näringslivsorganisationer och dessa uttalanden tar vi klart avstånd ifrån.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>