Öppet stadshus, idrottshelg och politiken

I lördags hade vi öppet stadshus och visade upp en del av det som pågår i kommunen. Tyvärr var vädrets makter inte de bästa och själv hade jag känslan av att det var lite mindre folk än det brukar men det är svårt att uppskatta. Det fanns inte heller någon speciell fråga som var av större intresse än andra och som folk ville prata särskilt om.

På väg till stadshuset var det V75 inlämning som i efterhand hade varit bättre att avstå ifrån då det endast blev 6 rätt. Men vid mellanlandningen på Bubblan kom det fram en person och berättade att han hade varit i Dubai och att det där var ordning och reda. Varje man fick under december månad 150 000 kr i gåva enbart för att de var män och om de fyllt 30 år. Ingen handling i jämställdhetens tecken men i muslimska länder är inte jämställdhet högt på dagordningen.

Under öppet stadshus kom det fram en familj som ville att jag skulle verka för att barnbidraget ska följa barnet vid delad vårdnad om föräldrarna separerat. Enligt dom så går barnbidraget till mamman om man inte kommit överens. För mig låter detta märkligt men är säkert rätt men rättvist och jämställt är det inte.

* Idrottshelgen som var
Det blev ingen blogg under helgen då det var mycket sport på TV. Den senaste var i fredags om den nya regionbildningen. Det motarbetas av jämtarna, men vi får kanske lämna dom för sig själva eller ge dom till Norge. Helgen har i alla fall haft fina idrottsframgångar.

Björklöven gjorde en stabil insats i fredags, en match som jag själv var på plats och såg, samt igår mot AIK. Båda matcherna gav seger och på onsdag hoppas jag på en kraftig uppbackning av laget mot Leksand. Björn Ferry gjorde också ett riktigt gott dagsverke genom att vinna jaktstarten och bli tvåa i masstarten. Skidskytte är en alldeles utmärkt TV-sport och har mycket publik med bra stämning.

Det blev även fler länsframgångar; Anja Pärsson knep andraplatsen i störtlopp men misslyckandes tyvärr i super G och Jens Byggmark visade än en gång att han är i absoluta världselit. Det är även Anna-Karin Olofsson som äntligen fick bevisa hur bra hon är. Sporthelgen avslutades genom att se Zlatan och hur han i de sista minuterna vände en förlust till en seger för Inter mot Roma. Det är bara att applådera.

* Är politiken alltid ärlig?
Det kan man nog inte påstå. För min egen del har jag ibland känslan av att vissa politiska motståndare försöker komma åt mig och djäklas genom att angripa våra tillsatta chefer. Jag tycker det är ynkligt men inte särkilt förvånande när det gäller någon av personerna. Det finns dessutom vidtagna åtgärder där läsandet av protokoll för 750kr i timmen har blivit dyrare än vad VD för bolaget har i årslön. Allt ska ha en rimlighet.

* Långsiktigt hållbart
Vad som är långsiktigt hållbart och vad som är bra drivmedel miljömässigt blir bara krångligare och krångligare. Fler och fler experter framför kritiska synpunkter mot vad som kan anses vara miljöbilar och främst rörande nyttan med etanol som bränsle. Trots detta ska kommunen subventionera parkering för etanolbilar. Hmm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.