Kommunernas ekonomi, Fotbolls EM

Kommunernas ekonomi
Har berört det tidigare och återkommer en gång till. Kommunerna måste ta ansvar för sina pensionsskulder som är jättestora, i vårt fall närmare 3 miljarder, vi måste göra rätt för de misstag som har gjorts av politiker tidigare och redan nu sätta av pengar till gamla pensionsskulder annars väntar stora nedskärningar i välfärden.
Sånt går före skattesänkningar. Andra som tror att kommunen har jättestora tillgångar för att man har det i balansräkningen och kunna sälja ut detta och göra stora vinster kan inte räkna. Vem är det som vill köpa alla våra kommunala vägar, cykelbanor, torg, och parker och upplåta dessa gratis till medborgarna. Den ekonom som tror detta eller även alla andra bör läsa matte på komvux.
Andra offentliga lokaler som skolor är också värdelösa om inte det finns en kommun som vill hyra skolan och när eleverna är borta är värdet också borta. Visst finns det fastigheter som går att sälja men överskottet ska hanteras enligt balanskraven som innebär att man ska ha ett ekonomiskt resultat som är plus. Får man ett minus så ska det tas igen kommande år med överskott. Säljer man gör man det för att realisera en vinst som man behöver för att göra nya investeringar och som ett alternativ att öka upplåningen

Fotbolls EM
I går hade Sverige lite otur som fick ett förlustmål på sig på övertid och som troligen inte blivit mål om domaren följt regelboken. Nu kan man trots detta inte säga annat än att resultatet var rättvist, men med lite hur har Sverige fått med sig en poäng. Nu spelade det ingen roll eftersom Ryssland vann och då måste Sverige spela minst oavgjort för att få möta ett omöjligt Holland i en kvartsfinal. V75 i Boden gav 150 000 trots att Erik Adielsson vann 3 lopp och ett med storfavoriten Bonus Käll, men sedan ytterligare två lopp med småskrällar. För Umeås del blev det äntligen en seger genom Dandie Palema och en andraplats genom skrällbudet Eternal i sista avdelningen som Söderholm förlorade på mållinjen av en störtdykande Erik Adielsson med Alvena Liston.

En kommentar

  1. Rolf Sandberg

    <a href=http://vk.se/Article.jsp?article=196368&leftmenu=132 target=_blank> Om etanol, politiskt upprop om kollektivtrafiken, och en del annat</a>

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.