Tro det eller ej men politiker tänker

Ja, så är det även om man vid en del tillfällen funderar om vissa tror det. En blogg är en elektronisk dagbok där man kan redovisa sina tankar som politiker även om inga beslut är fattade. Och igår fick vi se idéer om två framtidsprojekt i Umeå. Staden mellan broarna ska jag inte kommentera men däremot det nya badet.

Det är i det projektet jag ställer mig frågan om det finns människor som tror att vi politiker varken tänker eller kan räkna. Så till saken och tankarna. Vi enades politiskt i bred majoritet att pröva om inte det går att lägga ett äventyrsbad med en 50 meters bassäng på kvarteret Nanna. Vi visste att det rymdes och det har besannats i alla förslag, även om man har svårt att se vad man ska ha en 50 meters bassäng till. De som nu påstått att det inte går har än en gång överbevisats att det går av dem som verkligen kan badfrågor.

Vi ville även se om kvarteret Mimer skulle kunna bidra till centrumutvecklingen och ge Umeå mervärden. Det fanns med då Mimer inte behövs för skolans del och att man skulle kunna sälja fastigheten samt få lite pengar över till driften av ett badhus som kanske blir lite dyrare än nuvarande. Vi vet att det kostar 3 miljoner mer att driva en 50 meters bassänger än 25. Vi skulle helt enkelt realisera en vinst som bidrag till badet.

Då kommer jag in på om man tror att vi inte tänker. Två förslag har nämligen lagt utbildning på kvarteret. Jag måste ärligt säga att jag har svårt att förstå att man tycker att utbildning är nyskapande i det området då det i alla fall har funnits sedan 1959 när jag flyttade hit. Om vi tjänar pengar på att sälja huset och sedan får betala det igen för att någon hyr ut det för utbildning, ja undra på att det ibland blir fastighetskriser.

Samma förslag innehåller även ett nytt bibliotek. Samma tanke där när det gäller att betala hyran och jag har även svårt att se att en flyttning av ett bibliotek 200 meter är mycket nyskapande. Bibliotek och utbildning har inte varit något som förts fram som det som skulle lyfta centrum. Man har heller inte bemödats sig med att skaffa andra hyresgäster än det offentliga.

Tror man verkligen att om det varit intressant med just detta att vi då (när vi om vi byggt det själva som lånar billigare än de privata) skulle be om detta som stadsutveckling. Jag förstår att man kanske tycker att det offentliga är den säkraste hyresgästen, men tror någon verkligen att vi skulle sälja skollokaler för att vi har ett jättestort överskott av just skollokaler och sedan betala högre hyra för att använda de gamla som vi inte behövs. Det var dessutom inte den 1 april i går.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.