Regeringen som inte lyssnar och trav och V75

Bygg för framtiden
Regeringen lyssnar inte på kommunerna och inte heller på sina representanter i kommuner,landsting och regioner. Skl har gjort undersökningar bland oss och 9 av 10 vill ha kraftigt ökade satsningar på infrastrukturen. Det är en bra infrastruktur som kan ge tillväxt och säkra tillväxten även i framtiden. Du som är intresserad kan gå in på hemsidan för Sveriges kommuner och landsting SKL så ser du hur eftertraktad ökade infrastrukturinvesteringar är i vårt land.

Jag har i många år kritiserat den planeringsmodell och finanseringsmodell som finns för infrastrukturen och den har uppfattningen delas också av mina kollegor runt om i landet. Ni ska veta att jag försöker bearbeta Ibrahim Baylan för att få till stånd en förändring i vårt parti när vi ska ta över efter valet 2010 och då menar jag Sveriges regering för i Umeå behövs inget byte.

Det måste vara fel att direktavskriva och finansiera inte minst järnvägsbyggnationer som ska räcka i hundra år över årliga anslag. Alla generationer som ska nyttja den järnvägen borde vara med och betala till den. Finner vi inte nya modeller för finansieringen då kommer Sverige att halka efter för behoven för framtiden än enorma om vi vill vara ett framtidsland och inte minst investeringar i järnväg måste var det absolut enklaste sättet att minska utsläppen för trafiken. Mycket bättre än biodrivmedel som ger utsläpp även om de är förnyelsebara.

Regeringen åtminstone moderaterna har nu aviserat skattesänkningar, jag är ju tveksam om det är rätt väg att gå när vi har så hög inflation. Det är bättre att använda pengar till investeringar i järnväg men då är det väl statens konstiga budgetsystem med ett utgiftstak som begränsar. Jag tycker man kan öka utgifterna om intäkterna ökar och jag vet att det vore nyttigare för landet och välfärden om vi fick lite mer pengar till kommunerna för våra bidrag från staten följer inte kostnadsutvecklingen

Trav och V75
Lördag och som vanligt V75 och jag har nöjet att göra vårt system i det tipsbolag som vi är.Vi enligt ett rullande schema och vi är fem stycken i bolaget. Däremot ser det jättesvårt ut i dag och speciellt i den snabbaste klassen där jag kommer att ta med många. Jag tror jag ska ta en rövare idag och spika Spangmigutten även om resultatet de senaste tre starterna har mycket att önska men nu sitter Torbjörn Jansson i sulkyn och det är e n förstärkning. Den andra spiken kommer jag att ta i lopp 5 stodivisionen men när detta skrivs har jag inte bestämt vem, det finns en tre fyra att välja mellan

En kommentar

  1. Paul R

    Helt klart att det behövs ett byte i Umeå Ågren mf tar över efter valet
    så du kan känna dig helt lugn 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.