Hurra och bu för EU. Ågren se till att du inte får ’ågren’. Byråkrati i världsklass

Vakna Anders Ågren.
Varje gång jag skriver en blogg och talar om hur regeringens politik som ger inflation påverkar oss blir moderate gruppledaren i Umeå sur och påstår att inflationen inte är regeringens fel. Jag har dock aldrig påstått att de ensamma är ansvariga men det är väl en självklarhet att visst bidrar den politik som en regering för till inflationen.

Iså fall skulle vi ju inte behöva ha någon regering om inte deras politik har någon betydelse. Det är klart att den ekonomiska politiken påverkat inflationen då folk som har det bra får mer att konsumera för så stiger priserna. Förra gången vi hade en borglig regering så hade vi också hög inflation och höga räntor och visst bidrar höga räntor till inflationen.

Men var har moderaten Ågren hållit till i FRA debatten. Han är ju distriktsordförande och borde ryta till ordentligt och kräva att Reinfeldt vaknar till sans on inser att han varit med och stiftat en lag som är till för papperskorgen

Svensk byråkrati i toppklass
Som jag skrev i går skulle jag åka till Brattvall och inviga bänkskytte EM. Det är en liten speciell sport där den vinner den som har den minsta spridningen på skotten och det är andra saker man måste vara uppmärksam på som till exempel vindar då bössan står pall på en bänk, stadigt fastsatt.

På en direkt fråga om hur det fungerar då utländska skyttar ska hit med att ta in vapnen var svaret entydigt. Det finns inget land där det är så krångligt och omständligt om man ska föra in vapen. Det är mycket blanketter och krångel och det är dyrt och därför kan vi säga att vi är mästare i byråkrati.

Jag har funderat förut om staten det vill säga regeringarna har kontroll över byråkratin när de stiftat lagar och inte släpper tjänstemännen för långt när de gör de regler som ska följa av en lag. Har en misstanke att det finns de som gör det så krångligt som möjligt för att bevisa att man behövs.

Bu och hurra EU
Idag ska jag både hurra och ge ett burop för EU. Vi börjar med att hurra för den kommissionär som ska tvinga teleoperatörerna att sänka avgiften för SMS. Priset ska sänkas med två tredjedelar över landsgräns. Man kan ju fundera över varför det ska vara fyra gånger dyrare att skicka över landsgräns då vi ska ha en inre marknad. Den fungerar inte och man kan inte alltid lita på marknaden och visst kan man misstänka att det finns priskarteller.

Bua ska vi göra åt fiskepolitiken där man går in med 6 miljarder och subventionerar fisket för att kompensera för de höga bränslepriserna. Det är rena rama idiotin att göra detta även om det är meningen att stödet ska ta bort överkapacitet och bidra till modernare motorer. Det fiskas ju alldeles för mycket i världen och Europa så fisket måste minska om vi ska ha kvar en biologisk mångfald i våra hav.
Här ska jag ge beröm till den svenska jordbruksministern som inte lät sig köpas av dessa argument som fanns och menade att ett bidrag skulle gå till att skära ner fiskeflottan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.