Björklöven. Begrundanden. Bemötande. Bostäder

Idag återkommer jag efter två dagars uppehåll då jag haft lite brist på inspiration att skriva. När jag kom hem från Malmö blev det ishockeyfestival med kräftskiva och sedan på lördag färd till barndomshemmet och en massa jobb som låg och väntade och idag har vi kommunfullmäktige

Björklöven positiva
Nu fick jag se knappt en hel match men det var positivt och speciellt de yngre spelarna visade framfötterna och jag hoppas verkligen att man ger de yngre spelarna chansen att visa vad man kan. Det är bättre att spela in ungdomar än att köpa spelare som har tappat lusten.
Kräftskivan är också ett trevligt inslag och ger chansen att träffa många företag och företagare och de är lika glada och stolta som jag men att Umeå fick tillväxtpriset.

Några tankar efter kommek
Fredagens blogg handlade till viss del om vad Göran Persson sa om regioner och jag ska ge några reflektioner från andra seminarier.
Att förklara en resursfördelningsmodell för 600 åhörare på 15 minuter kändes ganska hopplöst.

Moodys missade sin rating över ett skotskt bolåneinstitut helt när man gett det de allra högsta värdena men de gick mer eller mindre i konkurs.
Inflationen beror till viss del på att i de asiatiska länderna vill man ha högre lön och bättre standard och förut är de dessa låglöneländer som hjälpt till att hålla inflationen nere.

Skattebasen flyttar utomlands då 10 000 flyttar ut och 6 000 in och det bor mellan 300 och 500 tusen utomlands.

För att klara välfärden behövs fler arbetade timmar och frågan är om så många kan gå i förtida pension framöver.

Fetman kostar stora pengar och då behövs ändrade kostvanor och mera motion.

Enligt socialstyrelsen säger 2/3 av landets socialchefer att det går att effektivisera om man får långsiktiga spelregler från oss i politiken.

Bemötande.
Jag har sagt att bemötande är viktigt i kommunen om vi ska ha en bra tillväxt och då gäller det inte bara hos Umeå Kommun. Jag blir riktigt besviken när jag hör hur vissa av representanterna från våra fastighetsbolag behandlar sina kunder så de försöker söka sig till nya hyresvärdar

Bostadspolitik
Byggandet av bostäder minska i hela landet med 7% och det är inte oväntat med de förändringar regeringen gjort och tagit bort investeringsbidraget för de små lägenheterna. Nu har en arbetsgrupp inom vårt parti presenterat ett förslag där man ska ta bort skatten på hyresrätter. Visst kan det vara ett steg för att upplåtelseformerna ska bli mer likvärdiga, men jag tror att det behövs ett investeringsbidrag om våra ungdomar ska kunna komma ut på bostadsmarknaden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.