Folkpartiet ett hot mot demokratin? Röj upp efter älvsstranden

Folkpartiet ett hot mot demokratin??
För förra riksdagsvalet uppdagades att folkpartiet gjort intrång i det Socialdemokratiska datanätet. Den typen av aktiviteter ska man helt kunna avhålla sig ifrån även om man kommit över koderna enkelt. Mellan partierna ska det inte behöva den sortens spioneri.

Nu har det uppdagats att folkpartiledarens angrepp på den svenska skolan under mycken lång tid där han använt uppgifter från olika håll som inte har varit sanna. Har han framfört åsikter om skolan utifrån sina värderingar är det en sak än men att ljuga med hänvisningar till rapporter och siffror är mycket illa
.
De liberala ledarsidorna har lydigt ställt upp och instämt i den osanna kören och de liberala tidningarnas nyhetssidor har aldrig granskat sanningen och refererat vad som är sanning i de undersökningar och rapporter Björklund hänvisat till. Jag förstår inte att hela den svenska nyhetsrapporteringen lyft fram lögnerna.

Från vårt håll och även andra partier har vi ju hävdat att det som sagts om skolan inte var sant, men det har varit att prata för döva öron.
De liberala folkpartisterna i hela landet och även här i Umeå har hakat på de osanningar som Björklund farit fram men och troligen har många litat på att han har rätt. Nu får en del känna sig grundlurade av sin partiledare som han blivit.

Sveriges Radios granskning som jag har hänvisat till har visat att de hänvisningar han gjort varit osanna och det är så media ska jobba att granska oss beslutsfattare.
Det som nu hänt skadar inte bara folkpartiet utan hela politiken och utgör också en grund för sådana partier som sverigedemokraterna som också använder den här typen av påstående och bara kör sitt budskap. När dessutom media lydigt ställt upp på detta så är det som skett ett direkt och långsiktigt hot mot demokratin och politiker i dess helhet

När det gäller förtroende har vi en massa folkpartister som röstade ja till FRA- lagen enligt regeringens förslag. Protokollet hann inte torka efter riksdagsbehandlingen började en del känna hur fel det var då folkstormen ökade mot förslaget och då, först då sa man sig vilja ändra beslutet och vem ska tro att det går då man ställde upp på förslaget i sina riksdagsgrupper och lovade rösta för.

Promenadfråga
När jag är ute och går mina stavgångspromenader efter vår vackra Umeälv så är det en fråga som jag ofta får och det handlar om hur det ser ut efter älven. Nu är det inte nedskräpningen som är mest aktuell utan det är att folk tycker det ska röjas upp bland all sly så man ser älven. Jag får ta ett samtal med Christer och se om inte det ska vara möjligt där det är kommunens mark och hoppas att de privata tar sitt ansvar där det är deras mark

3 kommentarer

  1. Eva Jonsson

    Jag har skrollat ner en sida, och funnit en enda kommentar, Vad beror det på tror du?
    Så länge en politiker inte har ett uns av självkritik är han/hon inte värd att lyssna till.
    Att bara se grandet i sin nästas öga och inte bjälken i sitt eget visar bara hur dålig självkännedomen om det egna partiet är.
    Du gnäller om FRA det är ju ert eget påhitt, som andra fullföljde.
    Jag är inte borgare, men sossarnas förtroende har jag sedan länge tappat.
    Varför kan du inte skriva om alla misstag ni begick för att förlora makten? istället för att sitta i sandlådan och slå de andra med spaden.
    Då! och först då, börjar ni bli trovärdiga.

  2. Andreas Johansson

    Är det inte din uppgift som politisk motståndare att kritiskt granska andra partiers argumentering och slå hål på den? Om du har rätt gällande Björklund, så måste det ses som en svidande kritik mot Socialdemokraterna! Politiker generellt är inte särskilt ärliga när det gäller statistik. Hur många gånger bygger inte S-argumenten på statistik från S-märkta tankesmedjor eller LO-ekonomer?

  3. Krister Larsson

    Jag uppmanar dig Lennart att läsa de internationella skolundersökningar som finns. De visar tydligt att Sveriges utveckling gick åt totalt fel håll med socialdemokraterna vid makten. Att sedan en politisk motståndare skriker ganska högt om detta faktum, så högt att det blir på gränsen till överdrivet, är väl inte konstigt. Du själv lyfter ju fram dataintrånget som om det vore Watergate-skandalen, när det egentligen handlade om en ungdomsförbundare som gjort ett övertramp. Alla andra blev frikända från brott i en svensk brottsutredning men jag måste nog säga att du skriker bra mycket högre än Björklund i denna fråga än vad han skrek om skolan.

    Dataintrånget var en skandal men inte från folkpartiets sida, utan från socialdemokraterna, media och rättsväsendet. Ett brott som har samma straff som snatteri fick säkerhetspolisen att hålla långa förhör och media att skriva spaltkilometer, allt för att ni inom socialdemokraterna skickligt lade upp historien. Säg mig: Hur länge kände ni egentligen till intrånget och vem kom på idén att spela ut korten två veckor före valet? Som väl är gick inte planen hem. Missnöjet med s-regeringen var alltför stark.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.