FRA-lagen skadar Sveriges anseende. Föräldraförsäkringen. Lyssa på de unga

FRA skadar Sveriges anseende
Missnöjet runt införande av FRA-lagen växer runt om i Europa och att inte ge upp och förändra lagen skadar Sveriges anseende i världen
Under veckan reagerade Europas advokater som representerar runt 700 tusen advokater mot lagen. De anser att lagen äventyrar advokaternas tystnadsplikt då ett samtal mellan en advokat och en klient kan avlyssnas och är förvånad över att det inte är en domstolsprövning som förr över vad som får avlyssnas.

I Norge revolterar man också mot FRA lagen från den Norska oppositionens sida. Orsaken är att den stora delen av internettrafiken till och från Norge går via svenska servrar. Norrmännen säger att norska medborgare och norskt näringsliv kan komma att övervakas.
Den Svenska regeringen den lyssnar inte på kritiken från någon och har ingen avsikt att ändra lagen och de kritiker som fanns i regeringsalliansen de får finna sig i att lyda under partipiskan.

Föräldraförsäkringen
I går basunerades det ut att Socialdemokraterna vill göra förändringar stegvis i föräldraförsäkringen. Sanningen är dock att det är en arbetsgrupp som föreslagit detta. Föräldraförsäkringens huvuddrag ska fastställas av partikongressen nästa år. Förra kongressen sa nej till mera kvotering av försäkringen och kan säkert göra det igen, så ännu har inte partiet ändrat sig i frågan

Ungdomsombud
Inom Umeå kommun har vi ungdomsombud anställa för att aktivera ungdomar på många olika sätt och även föra samtal med ungdomarna och vara deras länk inom kommunen.
Vi måste säga att det har varit och är en lyckad satsning. I förra veckan gjorde ett av ombuden sin sista arbetsdag och hade inbjudit många för att ge sin betraktelse från de två åren och då sa han att de viktigaste sakerna för ungdomarna är att få mera livskunskap och fråga nummer två var att ungdomarna vill få utvärdera lärarna och som en del i att skolan är till för ungdomarna och inte för lärarna, lärarna är redskapet för att ge ungdomarna en bra framtid.
Jag tycker den delen var intressant och förstår inte varför partierna i högeralliansen blev så upprörda över detta med att utvärdera lärarna som diskuterades under förra fullmäktige. Jag tror det är bra för framtiden att lyssna på våra ungdomar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.