Regeringens politik kommer att tvinga fram samurajknivarna

* Skattesänkningar
Regeringen sänker en hel del skatter för skatter är av ondo för högern. Skatter som ger välfärd för alla under en livscykel om man har behov av insatser. Alla barn får skola och alla får sjukvård om man blir sjuk. Det är endast två av många exempel. Just nu räcker pengarna till men när arbetslösheten ökar och skatteintäkterna minskar då kommer samurajknivarna att vina i våra välfärdssystem då skatterna inte räcker för välfärden i sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen, samt att kommuner och landsting inte har pengar till det som de är ålagda att sköta.

Varför ljuger media?
Det är en berättigad fråga då kommunstyrelsen inte lagt förslag om att kommunen ska ge en bankgaranti utan att föreslå fullmäktige att vi har inget att erinra mot att Umeå Energi går in med den. Skellefteå kommunfullmäktige hade samma ärende för Skellefteå kraft. Media skrev att garantin lämnas av kommunerna även om det i en del fall är undangömt i artiklarna att det är bolagen. Det är inte annat än en bluff. I det här fallet vet jag att media har fel men hur ofta är det samma lögn på andra platser i tidningar, och övrig press.

* Marknadsföring
Vi kommer att göra en platsmarknadsföring av Umeå den närmsta tiden och hade en träff där näringslivets folk medverkade. Vi är överens om att Umeå behöver växa och jag behöver inte här citera vad de tyckte om den artikel som ledande centerpartister hade i gårdagens tidning mot våra tillväxtmål i befolkningen. Detta blev också intressant för Radio Västerbotten och om du vill lyssna på vad jag sa till dom igår så kan du lyssna på webben i P4 Västerbotten tisdagen kl.15.

http://www.sr.se/cgi-bin/vasterbotten/program/index.asp?date=2008-09-16&programID=65

6 korta kommentarer…

* Britt-Marie Lövgren nomineras av folkpartiet till EU-parlamentsvalet. Jag tror att många hoppas på att hon blir den kandidat som tar en plats i EU-parlamentet för folkpartiets räkning.

* USA sägs vara den fria marknadens förlovade land. Jag kan bara konstatera att den marknaden har satt världens ekonomi i gungning genom sitt ansvarslösa handlande och staten tvingas dagligen till socialiseringsåtgärder i goda kommunistiska spår.

* Jag ser att regeringsledamöterna har fått gott om tid i TV-sofforna för att tala väl om vad de gjort under två år utan kritisk granskning.

* Jag förundras över hur många politiker som inte vet vilken uppgift man har när man sitter i ett bolag även om det är offentligt ägt. Allt agerande SKA ske utifrån bolagets bästa. Så är det och i slutändan finns till och med ett personligt ekonomiskt ansvar om bolaget skadas. Det är i ägardirektiven politiken kommer in.

* Under 10 år har det skapats 10 000 nya jobb i Umeå och den privata sektorn har ökat med 35 % på samma tid samt att vi har ett bra nyföretagande. Den tillväxttakten med 10 000 nya jobb är en tillväxttakt som gör att det föreslagna befolkningsmålet kommer att nås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.