Jag håller med en kristdemokrat som tycker moderaterna är pinsamma. Spårtaxi är för dyrt

 

Idag ska ni få ytterligare en chock och denna gång är det för att jag håller med en kristdemokrat. Smetana från Vännäs skrev i går i sin blogg att det fanns viktigare saker i kommande budget än att sänka skatter.
 
Jag håller helt med om att det är viktigare med pengar till kommunerna, till de som är arbetslösa och till pensionärerna än ytterligare skattesänkningar. Jag håller också med om att det är pinsamt hur moderaterna agerar.
 
Däremot tror jag inte kristdemokraterna få som dom vill för då är risken att det blir som vanligt när man inte kommer överens, att budgetunderskottet ökar
 
Det är ett rekordstort budgetunderskott så det finns bara lånade pengar att sänka skatterna med om inte man ska slakta ännu mer i välfärdspolitiken.
 
Media och spårtaxi
En annan nyhet i går var att det skulle bli spårtaxi i Umeå. Det är inte sant utan vi har sagt att vi ska studera om det finns någon liten chans till nya system. Ska det komma till skott får det inte bli en dyrare trafik än i dag och det system som vi såg berättas om är oerhört dyrt. Då gäller att regeringen plockar fram alla pengar.
 
Kommer den nya kollektivtrafiklagen som ger entreprenör rätt att välja ut linjer och köra trafik så då dör all kollektivtrafik utom på vissa linjer. Jag är själv mycket tveksam då det är alldeles för dyrt och jag är tveksam om staten tänker bidra till detta med pengar
 
 

En kommentar

  1. Isak

    Tror inte att du vinner några politiska poäng, med att dunka Hans-Inge på ryggen. Kristdemokraterna är farligt
    nära 4% därför måste man bråka lite med Moderaterna. Det
    vore nog bättre om du i stället påminde kristdemokraterna
    om alla löften dom gav i förra valet och som det tog mindre
    än ett år för att bryta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.