Antalet företag i landet minskar och hur är då företagsklimatet ?

 

Antalet företag i Sverige har minskat med runt 4000 företag första kvartalet i år visar en granskning som Rapport har gjort. Det innebär att det är många fler företag som läggs ner än de som startar.
 
Transport, juridik, ekonomi, handel, bilverkstäder och tillverkning är de branscher som tappat flest företag och inte är det förvånande då vi saknar en industripolitik som främst synts via det som skett inom bilindustrin och där är det en mycket stor kris även inom underleverantörsleden och en del som försvunnit gör att det kan bli svårt att sälja lastbilar för vissa saker saknas.
 
Antalet företag inom kultur, nöje, fritid, jordbruk, skogsbruk, fiske och övrig service har ökat men de är mycket små företag närmast minimala säger rapporten och kan vara snabbköpskassörskan som utanför sin deltid ger danslektioner under helgerna.
 
Nyföretagandet har regeringen sagt att det är ett viktigt område men inget händer i verkligheten och inte skapas det nya jobb heller. Jag är också helt säker att det inte alls beror på lagen om anställningsskydd heller. Det saknas en näringspolitik och det som regeringen gjort genom att införa hushållsnära tjänster kommer aldrig att lösa bristen på industripolitik en politik som även är viktig för välfärden
 

2 kommentarer

  1. Emil

    Har det möjligen gått förbi Hr Holmlund, att världen inkl. Sverige just nu har en kris??
    Var glad för att vi har en regering som tar ansvar för landet och inte behöver uppleva Mona Sahlins gröna ekonomiska katastrofpolitik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>