Regeringen som skiter i jobben

 

Sveriges regering skiter i fordonsindustrin vilket hotar jobb, Det har jag påpekat under en längre tid och visar på att den svenska regeringen inte bryr sig inom jobbpolitiken.
 
Alla länder stöttar sin bilindustri, Kina gör det liksom USA. Frankrike gör det genom lån på 7 miljarder Euro, Volvo får stöd i Frankrike genom ett lån på 500 miljoner Euro, och där ska staten köpa franska elbilar där de är ute till försäljning.
 
Merkel i Tyskland lägger ner mycket kraft och pengar för att rädda Opel och Spanien och England försöker också på sitt sätt att få företagen att överleva.
 
I Sverige är regeringen helt kallsinnig till bilindustrin och man verka tro att vi klarar oss lika bra utan svensk bilindustri. Bilindustrin svarar enligt Aftonbladets Jens Collin för hela 18 % av BNP och tänk om det försvinner. Sveriges framtid handlar om att ha en industri som kör miljövänligt och inte om hushållsnära tjänster,
 
Volvo personsvagnar jobbar också i Belgien för att få stora lån och rädda jobben. Den här regeringen gör inget för att rädda jobben i Sverige

2 kommentarer

  1. Johan Karlsson

    Företag som behöver ekonomiskt stöd förtjänar det inte, företag som gör det behöver det inte. Att stötta olönsam industri är att flytta resurser från lönsamma företag till icke lönsamma sådana. I slutändan innebär det att lönsamma företag tvingas på knä för att rädda icke lönsamma. Klarar ett företag inte av att ta fram produkter och tjänster som marknaden efterfrågar är det enda riktiga att låta detta gå omkull. På så vis frigörs resurser som kan investeras på nytt någon annanstans. Begriper verkligen inte Holmlund denna enkla självklarhet?

  2. ingvar Svensson

    Det behövs konkurrens på lika villkor. Regeringarna i andra länder har förstått att det är viktigt att på något sätt stödja sin fordonsindustri – särskilt i dåliga tider. Men i Sverige pratar bara statsråden. Pratar i december om hela 28 miljarder på en presskonferens. Det låter bra. Men de har inte betalat ut en enda krona. Inte ens gett en lånegaranti. Svensk fordonsindustri måste nog flytta till Belgien. Där känner Volvo att man får uppskattning.

    Det är inte alls konkurrens på lika villkor. Det är inte underligt att Sveriges internationella läge försämras. Se bara på jobbstatistiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.