Skyll inte ungdomsarbetslösheten på LAS

 

Las är inte boven
Många gånger tar företag och vissa borgliga ledamöter till nödlögnen att det är Las ( lagen om anställningsskydd) som är orsaken till ungdomsarbetslösheten vilket är en stor bluff. Ja den kan vara ett problem för arbetsgivare som har många äldre om man vill säga upp för i regel har de äldre längre anställningstid. Las kom också till för att skydda den äldre arbetskraften men det är inga problem att anställa ungdomar och de är också lätta att bli av med om man får för lite jobb.
 
Den borgliga regeringen har dessutom infört undantag för flera och kommit med visstidsanställningar som allmän visstidsanställning som man verkligen kan ifrågasätta. Nog går det bra att anställa ungdomar med Las, det är inte problemet och jag tror knappast det är lönenivåerna heller för löneavtalen har ju en individuell del och jag är också helt säker på att många yngre har svårigheter med de ingångslöner som finns att klara sin ekonomi.
 
Skyll inte ungdomsarbetslösheten på LAS utan det är lågkonjunktur och det saknas en riktig politik och åtgärder för arbetslösa. Låt inte de äldre hamna utanför för de kommer inte in igen.
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.