Gravöl på den generella välfärdspolitiken

Nog borde det uppmärksammas på något sätt att det är slut med den generella välfärdspolitiken för i den har ingått en inkomstbortfallsprincip. Ett krångligt ord kan tyckas men det har varit en mycket viktig princip.

Problemet nu är att välfärdspolitiken inte omfattar alla och de som redan har det sämst ställt har fått det ännu sämre och motsatsen för de om har det bäst, de har fått det bättre. Det har också blivit en skillnad mellan de som har jobb vilka har fått det bättre ekonomiskt än de som är sjuka, arbetslösa, unga och pensionärer.
 
Vi har alltså fått ett grundtrygghetssystem där människor istället tvingas till att teckna tilläggsförsäkringar vilket är ett djupt ojämlikt system där de som har råd till detta är de som har bäst ekonomi. Att centern varit för grundtrygghet är inget nytt men att folkpartiet gett upp den generella välfärdspolitiken och dessutom utan debatt är mycket tragiskt.
 
Banksystemet ett ruttet system
Ja, något annat kan man inte kalla det när de som har spelat bort svenska folkets pengar ska få rekordstora bonusar, detta trots jätteförluster.
 
Bonusarna blir enorma och de som är verksam hos SEB får 2,4 miljarder (200 miljoner mer än i fjol). Nordea ger 1 miljard i bonusar, Swedbank 800 miljoner, och Handelsbanken 200 miljoner.
 
Om jag vore Odell skulle jag sluta prata om bonusar och i stället göra något åt det för där staten är engagerad så borde det väl gå att ge ägardirektiv.
 
Jag tycker det är fel av Odell att inte agera och mitt tips är att han bör sätta en speciell skatt på dessa bonusar som i sin tur ska användas till att fixa jobb till våra ungdomar.
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.