Omskärelse är inte att bota en sjukdom

 

Heder åt landstinget i Västerbotten.
 
Jag har sett på nyheterna i kväll och det finns en underton bland i alla fall TV Västerbottens nyhetsrapportering att landstinget borde stå för kostnaderna för omskärelse.
 
Jag ska berömma landstinget. Det är ingen sjukdom som botas genom omskärelse utan det är en religiös uppfattning ingenting annat.
 
Vi kan inte via skattemedel hålla på med religiösa bedömningar utan det landstinget ska göra är att bota sjuka eller förebygga sjukdom.
 
Är det något som är privat så är det den typen av åtgärder liksom andra saker som har ned ens  sexuella uppfattningar och intressen att göra

3 kommentarer

  1. Kent Lundholm

    Holmlund, nu är vi inne på kulturdebatten igen … Ska du haka på kds Hägglunds utttalande om ”vanligt folk” eller vidga ditt blickfång? Ska vi öppna luckan till bokbålens tidevarv, eller … Det finns faktiskt olika kulturer här i världen vars rötter borrar djuot ner i tiden … Möt en jude eller muslim och försök förklara varför de ska tvingas skära av sin förhud med en brödkniv i en källarlokal – när det finns sjukhus …
    2 sekunder sedan · Ta bort

  2. Anders Sellström

    Nu blev det intressant Holmlund.
    Du skriver: ”Vi kan inte via skattemedel hålla på med religiösa bedömningar utan det landstinget ska göra är att bota sjuka eller förebygga sjukdom”.

    Gäller denna princip du förespråkar även IVF-behandlingar till samkönade par?

  3. Matt

    Håller helt med dig Lennart. Problemet är väl att om sjukhusen inte gör det så görs det på andra håll istället. Och ofta inte lika hygieniskt. Och det i sin tur leder till ett mindre antal, fast dyrare, behandlingar av sjukdomar som kommer av omskärelsen. Så resursmässigt vet jag inte om man egentligen förlorar något på att utföra dessa religiösa tilltag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.