Mera jobb för kronofogdarna. UIK och Björklöven

 

Ökat jobb för kronofogden
 
Antalet villaägare som hamnar hos kronofogden med skulder har ökat med 13 % jämfört med ett år sedan. Den rapport som kredit och informationsföretaget Soliditet gett visar att även de som hamnar hos fogden på andra områden ökat och lite märklig är att de som skulderna ökat mest för är kvinnor som tjänar över 400 000kr per år. Bor de ensamma med kvar i ett hus hus efter en skilssmässa kanske det inte är så konstigt.
 
Det här har skett trots att räntorna är rekordlåga och har nästan aldrig varit så låga. Det kan därför inte bero på annat än arbetslösheten för någon i en familj med hus. Regeringen har ju genomdrivit skattesänkningar för de som har jobb och som har det bäst medan de som är sjuka och arbetslösa fått det betydligt sämre.
 
UIK och på grund av deras ekonomiska kris har jag fått ett par brev där de tycks tro att kommunen hjälpt Löven men inte UIK. Vi har byggt om Gamlia för betydligt högre summor och en del ombyggnader är inte ens klara och ombyggnaderna är till för att man ska kunna spela internationell fotboll
 
Både UIK och Löven får nu hyra planen för sina matcher och träningar och betala för detta. Kommunen har inga andra stöd till föreningar än aktivitetsbidrag och subventionerade anläggningarna då det inte går att få kostnadstäckning. Vi har vid några tillfällen köpt UIK matcher och bjudit Umeborna på detta, UIK har vi även nyttjat och köpt tjänster av vid flera tillfällen då vi marknadsfört Umeå. Våra bolag de köper också marknadföringstjänster av både UIK och Löven och även några andra föreningar och det är inget stöd de sysslar med

3 kommentarer

  1. Eugen Sandberg

    Det är inte alla gånger jag håller med dej, men tack för det klarläggande som behövdes i frågan om UIK v.s.Löven.

  2. Christer

    Citat: ”Det kan därför inte bero på annat än arbetslösheten för någon i en familj med hus.”

    Så du menar att en inkomst på 400000kr/år och ett ränteläge på nånstans kring 1,5% på villalånet sätter familjen hos kronofogden?
    Tillåt mig tvivla.

    Det är det förbaskade shoppingberoendet hos hela befolkningen som sätter folk (i dom flesta fall) hos kronofogden. Det ska vara platt-tv:s och allt möjligt annat och helst på avbetalning.

    Jag har svårt att se kopplingen som du gör att kvinnor med inkomst på över 400000kr/år hamnar hos kronogogden pga av regeringens politik?!

  3. Svea

    Ok Lennart – det låter ju bra. Bättre skulle det dock vara om vi fick se konkreta siffror för de senaste säg 3 åren. Hur mkt stöd och pengar har lagts på Löven? Hur mkt pengar har lagts på UIK?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.