Nu hjälper vi UIK med en tusenlapp Anders Ågren ?

 

UIK har ekonomiska problem och kämpar för sin överlevnad. Det hörs positiva signaler för framtiden om man klarar det svarta hålet. Vad hjälper det om man först måste över gropen och reda ut detta.
 
Jag har fått många synpunkter och idéer om vad som bör göras men det gäller inte att prata om vad andra ska göra utan göra något själv Jag har sagt att det är inte möjligt för kommunen utan kommunen ska behandla alla lika.
 
Media har frågat hur många gånger som helst vad kommunen ska och kan göra och jag själv undrar bara hur media skulle agerat om kommunen hjälpt just UIK.
 
UIK har stor betydelse för Umeå och dess idrottskarta och därför måste vi på alla sätt hjälpa till och göra något själv och inte lita på- andra. Jag är beredd att skänka en tusenlapp för att täta hålet i hinken och väntar med spänning på om du Anders Ågren också är beredd att offra en tusenlapp för något som jag tror är bra för hela Umeå
 
Haka på Anders och alla andra, privatpersoner som företag för blir vi tusen givare med en tusenlapp då ska väl allt kunna reda ut sig.
 
Sätt in pengarna på deras bankgirokonto som är 5540-7472 och hoppas att VK fortlöpande kan redovisa hur hålet i hinken lagas, med namn för de som vill

6 kommentarer

  1. Urban Bengtson

    Umeå IK:s fotbollsdamer har gjort så mycket PR för Umeå genom åren att jag som skattebetalare tycker att kommunen ska stötta UIK ekonomiskt på något sätt, förmånligt lån eller ett PR-belopp i efterhand, givetvis med krav på att vara noggrannare med ekonomin. Ifall Umeå kommun snarast avbryter bad/sim-planeringen på Nanna och flyttar 50:an till IKSU, så sparas så många miljoner kr i drift att ett miljonbelopp till UIK:s damfotboll räcker gott och väl till. Det är viktigt att kommunen sköter ekonomin så klokt som möjligt, då blir det pengar över till alla föreningar i Umeå.

  2. Andreas Johansson

    Självklart ska inte kommunen gå in med skattepengar och stödja en enskild idrottsförening. Där har Holmlund helt rätt. Att stödja UIK personligen är ett lovvärt alternativ, även om den miljon Holmlund siktar riskerar bli en droppe i havet. Personligen är jag lite skeptisk till att stödja föreningen. Man har satt sig i en klantig situation genom vanskötsel. Det är inget som ska uppmuntras och stödjas. Om Roland åter tog över ansvaret skulle jag dock gärna göra stora insatser, men dagens ledning är bevisligen helt inkompetent. Annars hade man inte suttit med dessa underskott.

  3. Björn

    Jättebra initiativ Lennart, precis vad som behövs! Förövrigt har jag fullt förtroende för den nuvarande ledningen och de initiativ som tagits för att bygga en långsiktigt hållbar ekonomi. Britta visade tidigt att hon insåg allvaret i läget och vågade trots kritik vidta drastiska och obekväma åtgärder för att minska föreningens utgifter. Det visar på en insikt och handlingskraft som är nödvändig för att ta UIK genom krisen. Jag sätter in mitt eget bidrag per omgående!

  4. valdemar

    Inte ett öre av allmänna medel till klubbar som fifflar och köper spelare från utlandet, allt ska satsas på den egna undomen!

  5. LP

    Jag håller helt med om att kommunen inte ska gå in och rädda ekonomin i UIK.

    Men det är inget annat än hyckleri. Du har tidigare efterfrågat statliga stödpaket för både Saab och Volvo lastvagnar. Du ansåg att det var rätt och riktigt att staten skulle gå in och särbehandla dessa företag. Nu, helt plötsligt, är det principiellt fel enligt dig att gå in och särbehandla en verksamhet med offentliga medel. En feminist skulle ju kunna tro att du endast vill stödja manliga verksamheter. Principen att behandla alla lika gäller tydligen bara ibland och det är helst du som ska få avgöra när detta gäller. Hycklare!

  6. Norton

    Valfjäsk i högsta grad. Tusen kronor för positiv uppmärksamhet, billigt valfjäsk.
    Och att fler än du gick på det visar ju vilka politiker man INTE ska rösta på.
    Du skull skämmas å kall dig sosse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.