Skadegörelse av konstfackelev

Den student som i sitt arbete utförde vad som klassades som grov skadegörelse riskerar att åtalas igen. Skadegörelse och klotter kostar stora pengar för samhället men också för många enskilda. Jag har sagt det förut och säger det igen att jag tycker det är bra om de som orsakar klotterskador får betala för dessa och det oavsett om det sker i utbildningen.

Sen hur en utbildning kan ge möjlighet till detta är märkligt. Klottret har även gått så långt att en kollegas barn från ett annat parti har fått sin bil vandaliserad med klotter.

Jag tycker det är oroande och det som riskerar att komma som en följda av detta är ytterligare övervakning, främst via kameror. Samtidigt beskylls de som söker och de som beviljar övervakningskameror ofta för att bidra till ett övervakningssamhälle när det i verkligheten är de som klottrar eller gör annan åverkan eller stjäl annans egendom som är bovarna i dramat. Det finns mycket att göra.

 

En kommentar

  1. masse

    Genom att sätta upp mer kameror kommer detta samhälle att vara så mycket integritetskränkande så att jag väljer hellre att stanna inne.
    Är ni inte nöjda med FRA?
    Registrerar allting jag säger på min telefon och vad jag gör på internet.
    Räcker inte det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.