Kravmärkningen en bluff ?

Kravmärkningen en bluff ? i den politiska debatten förs fram att vi ska köpa kravmärkta produkter och att det ska vara en garanti på något sätt.

Grönt te marknadsförs ofta som hälsosamt. Nu visas det att åtta av nio tepåsar som testats innehåller gifter som kan vara skadliga för hälsan.

I ett fall av de åtta fanns till och med ett te som hade fått kravmärkning och hette Kung Markatta och skulle vara ekologiskt men som inne höll ett gift.

Företaget har stoppat försäljningen och tillfälligt blivit av med Krav certifikatet. Jag tror att detta bara är toppen på ett isberg när det gäller att lura konsumenter.

3 kommentarer

  1. Pelle

    På BM Löfgren blogg har jag ställt frågan nedan utan att få svar – nu ställer jag samma fråga till dig som Kommunstyrelsen ordförande:

    Men bästa Britt-Marie – är inte politiker ”världens bästa” medborgare?

    Sanningen är kanske att ni är mycket begränsade i er politiska värld – ni har det fulla ansvaret för dessa ”bortslösande” pengar – ransaka dig själv – dina allianskamrater så finner du att era ”skrik” på ”marknadens krafter” inte alltid är lösningen på allt!

    Vi medborgare kommer att kräva ert ansvar – jag tycker att ni skall tillsätta en parlamentarisk utredning omedelbart som skall titta på hur detta gått till – den måste vara klar innan valet 2010 – det är då ni skall ställas till svar!

    Kanske måste vi stämma ER!

  2. Mik

    Lite väl drastiskt att ta detta som intäkt för nånting när det gäller krav, Krav är på det stora hela bra! Att Markatta blev av med krav-märkningen ett tag visar väl att krav funkar? Sköter man sig inte så blir man av med det?

  3. Q A

    Du skriver lite otydligt, det var 7 st icke- ekologiska teer och ett krav-märkt som hade bekämpningsmedelsrester i sig, i din text låter det som att alla var krav-märkta…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.