Moderaternas rätta ansikte

Hur ser moderaternas syn på flyktingar och invandrig ut egentligen?

 

Debatten går hög i media om moderaternas agerande i den mest moderata kommunen, Vellinge. De tar inte emot ensamkommande flyktingbarn och inga andra flyktingar heller.

I fallet som nu är uppe till diskussion så är det ett privat företag, Attendo Care, som på uppdrag av Malmö kommun ska driva boendet. Det är såldes inga som helst kostnader som belastar skattebetalarna i Vellinge.

Kommunalrådet Ljungman som efterträtt Holm vill inte ha ensamkommande flyktingbarn och man har använt många olika saker för att försöka stoppa företaget Attendo Care. Ljungman är dessutom distriktsordförande i Skåne där fler röstar på moderaterna än riksgenomsnittet och i Vellige röstade 67,4 % på moderaterna i kommunvalet.

Partikollegor och andra från alliansen håller samtidigt på att fundera över en ny lagstiftning där alla kommuner ska åläggas att ta emot flyktingar och ensamkommande flyktingbarn.

Men frågan man kanske bör ställa sig är om det som händer i Vellige är en uppfattning som är bred i det moderata partiet och att partiet far med dubbla budskap? Om den här typen av uppfattning råder är jag inte förvånad över att det finns moderater som till och med kan tänka sig samarbeta eller styra med stöd av sverigedemokraterna.

Tendenserna hos Vellinges moderater är att partiet kan tänkas tillhöras partier med starka inslag av främlingsfientlighet. Vellinge är en kommun dit många rika och välbeställda flyttat och där skatten är låg. Och just låg skatt verkar vara det viktigaste målet och där solidaritet och gemensamt ansvarstagande inte står högt på dagordningen.

* Umeågala
För övrigt så var det igår Umeågalan med priser till olika företag från olika organisationer. Kommunens pris gick till Oryx och det var de väl värda. Galan är ett trevligt inslag i vardagen och som jag uppfattar det en mycket väl uppskattad företeelse bland företagen med bra mat och bra underhållning. En riktig fest. Det finns bara ett problem och det är att galalokalerna inte är tillräckligt stora så att alla som vill får komma på festen.

5 kommentarer

  1. Fredrik

    Umeågala

    Alla är inte sportintresserade.
    Man får hoppas att detta inte
    på något sätt betalas via skattsedeln.

  2. Anton Johansson

    Hur ansvarstagande är Umeå i proportion till andra städer eller små samhällen som Sorsele?
    Sorsele tar snart emot 31 ensamkommande och Umeå tar emot 22-24 stycken enligt uppgifter jag lyckats finna.
    Så vad säger du Lennart är det inte snart dags att tänka över vilket ansvar Umeå har?

  3. Leif Persson

    ”Det är såldes inga som helst kostnader som belastar skattebetalarna i Vellinge”

    Detta är en direkt lögn. När barnen bott i Vellinge längre än en månad blir kommunen ansvariga för deras skolgång etc. 30 nya skolbarn innebär trettio nya skolplatser som måste skapas i ett nafs.

  4. Veritas

    Det låter som om det rör sig om små gossebarn när det närmare bestämt är halvvuxna män 17 till 20+ med basröst och skägg. Samt inte en enda ”flicka”. Hur länge ska vi ljuga för oss själva?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.