Veckan som gått.

Dagens blogg är lite annorlunda med några kortare notiser över saker som hänt i veckan som jag tycker man bör reflektera över.

*Det går självklart inte att undvika att börja med att nämna den tragiska parodi som varit gällande sjukförsäkringen och de mycket små justeringar som riksdagen tog i veckan. Och det är regeringen som har ansvaret för det som händer i sjukförsäkringen, inte Försäkringskassan!

*Klimatförändringarna och de diskussioner som pågår på klimatmötet i Köpenhamn bör också nämnas. Jag sympatiserar mycket med de fattiga länderna som släpper ut bara en bråkdel per person jämfört med de flesta länderna i Europa och USA.

*Nobelfesten har gått av stapeln, helt enligt tradition med långa tal och TV-sändningar. Det var dans och glamor men inte ett enda homosexuellt par verkar ha fått inbjudan och deltagit i nobelfesten. Så här morgonen efter är även TV4 sura som rönnbär över att de inte får sända Viktorias bröllop och gav massor med gliringar i morgonprogrammet mot kungen och kungahuset.

*Sverigedemokraterna får höga siffror i opinionsundersökningarna och vissa bedömare tror att de kommer in i riksdagen och i ett flertal kommunfullmäktigen. Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt parti på högerkanten och parti som inte borde inte få så mycket sympatier då det skapar ännu mer utanförskap och konflikter. Ett parti som har grundsynen om att alla människor inte är lika mycket värda borde inte vara värda en plats i demokratiska församlingar.

* Det är obegripligt att de som borrar efter fjärrvärme borrar och söker i tunnelbanan.

* Fifflet med kassaapparater verkar aldrig ta slut. Skatteverket har upptäckt manipulerade kassaapparater hos över 500 småföretagare, kaféer, pizzerior, blomsterhandlare, frisörer m.fl. Regeringen som gillar att hitta fuskare och hårdare straff borde kanske även fokusera på detta.

 

En kommentar

  1. Sanna

    Det fanns faktiskt minst ett homosexuellt par på middagen. Tysklands utrikesminister och hans man satt vid honnörsbordet, vilket svt kommenterade flera gånger. Dessutom ställde en av svts reportrar en mycket klumpig och överflödig fråga till Tysklands utrikesminister: ”Hade din pojkvän/partner/man trevligt på middagen?” När reportern ställde den frågan så skämdes jag över att vara svensk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.