Röda korset ser att det blir fler och fler fattiga.

Röda korset de ser att det blir fler och fler fattiga.

Röda korset överväger att omprioritera sin verksamhet i Sverige. De funderar på att börja dela ut pengar och därmed ändra sitt sociala program.

De gör det för att de ser att det blir fler och fler fattinga. Jag trodde aldrig jag skulle behöva uppleva detta säger Monica som jobbar på dess mötesplats i Norrköping.

För mig är inte detta oväntat, det har jag påtalat i många bloggar utan detta är effekten av högerpolitiken. Ta ännu mer från de som lite har och ge till de som har i överflöd. De tycker de som har de lägsta löner ska sänka sina löner ännu mer har ni kunnat följa i debatten. Det ska bli ännu fler fattiga och direkt riktat mot våra ungdommar

7 kommentarer

  1. Johan A

    Att inte med ett enda ord nämna, att vi upplever den värsta finans/efterfrågekrisen på kanske 5 – 6 decennier, det är häpnadsveckande. MVH

  2. Dennis Larsson

    Det som är mest häpnadsväckande är vår borgliga regering som tar från de fattiga, sjuka och arbetslösa, för att kunna sänka skatterna för de rikaste.

    Ett tips till Johan A, läs Fredrik Rainfeldts bok Det sovande folket, då förstår du vilken politik våran Moderatleda regering driver.

    Det är inte finanskrisen som har skapat ökande klyftor och orättvisor i samhället, det är politiska beslut. Nedmonteringen av sjukförsäkringen är ett exempel.

  3. kattis

    klyftan mellan rik och fattig har då stigit mycke sen de började med % i löneökningen. och mer blir det för varje år.

  4. Arbetare

    Allt högern nu gör är avsikligt, ingen slump eller kris.
    Allt efter engelsk och amerikansk modell. Försämra välfärden och samhällsservicen till den grad att alla blir missnöja o kräver nya lösningar. Då har man uppnått målet; privatisera vård(dyrt), omsorg(dyrt), skola(dyrt), sjukföräkring(dyrt), akassa(dyrt) sen sänk skatterna rejält.
    Då finns ingen solidaritet o omfördelning. Bara rikemanssöner har råd till bra skolor och försäkringar. Bara rika har råd med bra omsorg o vård osv.
    Snart är vi där om inte vi väljer en ny regering.

  5. Göran Rosén

    Kan du ge en refens till det uttalandet från RK? Jag har förgäves försökt att hitta det på RK’s hemsida. Jag har även kommenterat detta på din S-info-blogg, men inte fått något svar.
    Jag har väldigt svårt att tro att det stämmer att de tänker börja betala ut pengar till folk eftersom ca hälften av deras budget kommer från oss skattebetalare. Detta sköts ju normalt via försörjningsstödet, och behöver inte gå omvägen via RK.
    Svara gärna

  6. Göran Rosén

    Lennart,
    Varför svarar du inte?
    Som du vet har jag varit i kontakt med RK och de planerar inte alls att börja med kontantstöd.
    Det är faktiskt så att enligt §17 i Röda Korsets stadgar får inte ekonomiskt bistånd ge till enskild person.
    Enligt din andra blog, S-info skulle RK ha sett att regeringen skulle vara ansvarig för att vi har fler fattiga.
    Något sådant har de aldrig sagt.
    Du kan ju inte bara fabulera ihop påståenden utan att ha någon grund till det, och sedan snylta på Röda Korsets renommé för att ge tyngd åt dina påståenden.

    En kommentar kanske är på sin plats?!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.