Björklövenspelarna gör inte rätt för sig

 

Jag började gå flitigt på ishockey året före ishallen byggdes och jag  tror det var 1962. Det är snart 50 år sedan jag började se dåvarande IFK Umeå, men även Teg och Sandåkern när de också var i högre serier.
Jag har aldrig sett ett lag som har så dålig vilja och go som årets lag, det lovar jag. Det finns ingen vilja alls. Spelarna måste ju sätta sig och tänka gjorde jag mitt jobb idag och varför slet jag inte och kämpade för att laget skulle vinna. Gör jag helt enkelt rätt för den lön jag har.
De beter sig som divor glider om kring på isen och tar inte i och jobbar hårt och försöker inte ens göra mål. Det är det som ishockey går ut på att göra fler mål än motståndaren. Det är många människor ute i samhället som får slita håt för sin lön som är betydligt lägre än vad många av spelarna har.
Hela laget utom målvakten måste skämmas. Ledningen måste fundera på att göra som Malmö gjorde i fjol nämligen att sälja bort de som inte gör rätt för sig och låta unga hungriga spelare vara på isen. Fortsätter det så här hamnar lik förbannat i en lägre serie
Etiketter: , , ,

31 kommentarer

  1. Micke

    Klockren analys.Den enda spelaren som gör rätt för lönekuveret är målvakten galbraith.Schultz kan dom skjutsa till närmsta flygplats…

  2. Karl

    Kul att du Lennart bara bloggar om Löven när de spelar dåligt. Visst är det så att det alltid är lättare att ha åsikter i efterhand? Då är man liksom safe. Eller tror du att någon på plats, inklusive samtliga lövenspelare, inte själva såg hur dåligt passningsspelet var?

  3. Micke

    Du kan gå och gömma dig under en presenning Lennart!, dina kommentarer ger jag absolut noll för. Dödgrävare kallas det….

  4. Ulli

    Jag brukar gå ock se Löven spela en 1 ggr per år , mot AIK på Hovet tillsammans med andra utflyttade Ume-bor. I kväll var första gången på 20 år jag såg Löven spela hemma, på Ladan. Självklart hade jag enormt höga förväntningar på folkfest och en trevlig kväll. Jag är just nu mest besviken på den ”lama” klacken och den tråkiga hemma-publiken! Var är lagandan? Energin, Folkfesten? I fortsättningen kommer jag visa mitt stöd när Löven spöar AIK i Stockholm, tillsammans med andra STOLTA,
    fd norrlänningar som gillar att heja fram vårt lag!!
    GO LÖVEN, GO!!

  5. larson

    Korrekt analys.Man kan inte köpa in ett gäng b lirare,ge dom en fet lön be dem bosätta sig nära polcirkeln och sedan trivas och prestera topp hockey.ett lag utan hjärta är inget hockeylag.

  6. Lennart Holmlund

    Micke tillhör de fegisar som många andra som inte ens när det gäller ishocey inte törs skriva under med namn och sprider skitnack. du passr därför väl in på det sätt VK hanterar så mycke annonymt.

    Karl tycker det är kul att jag bloggar om Löven när de spelar dåligt. Då läser du dåligt mn denna säsog har ja missat en match där det säs att de spelade bra och det var mot Malmö.
    Problemet är att man får intechansen attbrömma detta år då spelet varit rena rama katastron

  7. Tomas Ivarsson

    Under det långa loppet ljuger ingen tabell. Som Björklöven hitills har agerat och fortfarande agerar, så kan man inte ligga bättre till än i ”den nedre regionen”. Att förlora mot en bättre motsåndare är försvarbart, men att spela utan varken kämpaglöd, svett och hjärta för föreningen, är något som aldrig kan bortförklarats. Jag kan inte göra annat än att hålla med Lennart. Vissa spelare har all anledning att självransakan. Den nuvarande nivån på ishockey från Lövens sida, innebär självfallet ett minskat intresse och många bistra kommentarer. Det är onekligen illavarslande!

  8. Marie Lindström

    Lennart, jag tycker att du har lite väl mycket stavfel i dina texter för att agera språkpolis på andra bloggar. (läs: Anders Ågrens blogg).

    Jag personligen tycker inte att det är något fel i att skriva kommentarer anonymt. Åsiktsundersökningar görs ju alltid anonymt för att ge ett ärligt tyckande. Som jag ser det verkar det bara vara påhopp från din sida när människor inte stryker dig medhårs. Så nu när du vet vem jag är, vad ska du göra då? Skälla ut mig per mail?

    Ett tips: Försök att bemöta kommentarer professionellt. Många av dina positiva kommentarer är ju också anonyma…

  9. jojje

    Håller med dig till 100% Lennart. Skönt att du vågar tala klarspråk till skillnad från många andra offentliga personer. Löven har nu under senaste tiden präglats av bristande engagemang från spelarna.
    Du har min röst i nästa val

  10. Taggen

    Du har alldeles rätt, för att vara en sosse är du verkligen klarsynt. Det är det enda rätta att skicka alla divor tillbaka där dom kom från. Skall Björklöven bli ett lag som dom var på 70 talet måste det finna ett hjärta. Vi hadde spelare från Leksand, Hans Jax och spelare från Kiruna Rolf Älvero som gjord allt för löven och spelade för att hocky var roligt, det har vi inte nu. Sedan vill man ju gärna att dom skall tackla lite grann ibland, så att det inte är rinkbandy man tror man ser på.

  11. Andreas

    Helt rärr Lennart, jag håller med om allt. Löven skulle verkligen behöva lite hjärta i laget. Synd att dom inte förlängde med Bergmark.

  12. Ekman

    Ifrågasätter hur vissa personer under kommentarerna över huvudtaget kan skriva att dom skall ”ge Holmlund sin röst” efter att han analyserat något så enkelt som Lövens insats… Det behövs verkligen inte mkt???
    Nä passa på och avsätt LH också…

  13. Arbetslinjen?

    Så går det med ett lag i en kommun där kommunalrådet förespråkar förtidspension och a-kassa före arbetslinjen.

    De anser att det inte spelar någon roll.
    För man har det lika bra oavsett om man jobbar något eller ej.

    PlanEkonomi skulle man även kunna kalla det 😉

  14. rolf sahlin

    har varit lövare sen början av 60 talet. bor ej i stan köpt matcher det som hargått men blir bara mer besviken. det finns inget hjärta i laget längre.det värkar som spelarna har nya kontrakt med bättre lön på gång.men samtidigt kan väl inte ens dv 1 lagen titta på dom så kallade stjärnorna.håller med homlund.säg upp alla kontrakt då får man se vika som har hjärta för klubben. men det är väl pengarna som styr dessa såkallade stjärnor.men jag hopas tt Fagervall få förtroende att bygga upp ett nytt lag som vi får vara stolta över. och spelar för alla suportrar som finns i svedala……

  15. Åke

    Vem har plockat ihop laget?
    Vem har ansvaret för spelarna, för laget, för träning?
    Vem är det som ska skämmas?
    Tränare, ledning, styrelse ligger närmare till hands att granska än att spelarna ska skämmas.
    Typiskt ett kommunalråd som Holmlund att projicera bort tillkortakommande på ledningsnivå.

  16. Henrik

    Varför inte införa en provisionsbaserad lön till spelarna? Låt säga att de får en grundlön på 14000kr sedan får varje enskild spelare som gör mål 5000kr. Om laget vinner så får varje spelare 25000kr i grundlön.

    Då får spelarna den lön de förtjänar. Då får man ett lag som är mer aggresivare på plan, villiga att åka skridskor och bli tekniska med puck.

    😉

  17. Experten

    Håller med dig Lennart. Men göra som MIF går inte,vem tror du vill köpa dessa löven spelare? INGEN!!!

  18. Andreas Forsberg

    Det här är effekten av kommersialiserad idrott. Lagen som saknar kvalitet att ligga på topp tvingas till att betala stora summor till sina spelare och ledare. Idrotten blir för professionell på för låg nivå. Spelare måste inte kämpa längre för att leva gott. Jag håller med Holmlund i detta, kraftigt överbetalda spelare. Umeå IK har väl gjort liknande misstag. Samma saker håller på att hända i individuella idrotter även fast där inte finns samma ekonomi. Hoppas inte att IFK Umeå längdåkning gräver sin egen grav framöver. Allt detta är problem på ledningsnivå. Det är dags att ställa lite krav

  19. Andreas Forsberg

    Till Henrik:
    Nästan värt nobelpriset det där förslaget… ”Om laget vinner…”, klurig definitionsfråga det där. Gillar slutsatsen också: Att pengar gör spelarna mer tekniska med puck.

    Till spelarna: Släng chipspåsen, slopa pizzan 3 gånger i veckan och börja träna.

    Till tränarna: Sätt krav på träningen. Träna mer kvalitativt och hårdare.

    Som en känd norsk idrottare en gång sa: ”Den som inte tränar rätt ofta har inte mycket att komma med”

  20. Ann-Britt Törnkvist

    Tycker att det är helt sanslöst med alla dessa löner som inte bara dessa spelare får utan alla.
    Nog måste väl pengar kunna sättas till rimliga löner.
    Pengar har blivit ett sätt att pressa upp och få det till det bästa, utan att det kanske är så bra, de där spelarna som många tror.
    Förstår inte varför det ska handla om så mycket pengar inom sporten.

  21. Jenny

    Vi umeåbor har för tillfället ett större problem än Björkläven nämligen vårat kommunalråd. Jag tycker att en kommunalråd ska stötta sitt hockeylag och inte göra idiotiska uttalanden om dem. Jag tycker att det är pinsamt att vara umeåbo med ett kommunalråd som beter sig på detta vis. Jag kommer från luleå där vi har ett kommunalråd som är positiv och folklig. Att killarna på isen inte skulle vilja göra mål orkar jag inte ens kommentera. Du borde själv fundera på om du gör rätt för din lön eller din post som kommunalråd, det tycker inte jag.

  22. Emma

    För det första: Provisionslöner? Är ni så dumma att ni tror att spelarna inte vill vinna? Tror ni inte att det är nog med press att inte veta var eller OM man får kontrakt nästa säsong? Det är så jävla enkelt att sitta hemma vid datorn och klaga. Det är så man vill spy på dessa pessimistiska kommentarer. För det andra: Jag håller med Jenny, ett kommunalråd som bloggar och skriver skit om sitt ishockeylag. Inger detta respekt? Nä..

  23. Emma

    Förresten, ni avundsjuka människor som sitter och klagar på lönerna. Ishockey är en sport med stort intresse i Sverige. Därför är det mycket pengar inblandat. Bara att inse faktum! Men nog vet jag många personer i Sverige som både tjänar bättre och gör mindre rätt för sig än en allsvensk ishockeyspelare.

  24. Karl

    Lön efter prestation? Jag tro det är några som missat lönens funktion i idrotten. Till stor del väljer spelarna lag där de erbjuds mest pengar. Erbjuder man inga pengar, eller inga garanterade pengar, varför ska då någon spelare välja Löven..? Varför skulle någon välja prestationsbaserad lön om de kan välja en fast?

  25. Kalle

    Är det inte lite som vänsterpolitik, spelarna får samma lön oavsett om de anstränger sig eller inte? Man kan tro att stoltheten ska räcka som morot men verkligheten är annan. Tjänar man inget på att ta i, så gör man inte det. Precis som vanligt folk, tjänar man lika bra hemma på soffan som på jobbet väljer man soffan 9 dagar av 10. Samma sak med att starta eget. Har man ingen chans att tjäna pengar, ingen morot som lockar, så vill man såklart inte heller ta risken det innebär att starta företag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.