Ylande vargar

 

Ylande vargar
 
Debatten om jakt på rovdjur har pågått ganska länge och för en del år sedan miste min  svåger en hund, som en varg bet ihjäl när han kom hem från jobbet och släppte ut hunden ur sin bil. Jag skrev insändare om detta och länsstyrelsen i Jämtlands dåliga hanterande av detta och blev till och med senare mordhotad av en person som också och åkte fast och blev dömd för hotet mot mig
 
Vid det tillfället var det en parodi innan de fick lov att skjuta vargen, en varg som besökte byn där han bodde och i byn tordes man inte låta barnen vara ute ens på dagarna. Det finns mycket att säga om detta men ska avstå.
 
Nu blev det beslut att 27 vargar skulle skjutas och om det är rätt antal eller inte vill jag inte bedöma, men man tror ju det och att stammen ska överleva. Det sägs vilket man väl får tro att det är alldeles för mycket inavel i den vargstam som finns.  Metoderna för jakten är en annan sak.
 
Däremot är det illa när vi får rapporter om runt 25 % av de vargar som skjutits var skadeskjutna. Om det beror på den hysteri det blivit och att många jägare ville ha en vargtrofe eller om jägarna hade dålig kunskap om vargjakt vet jag inte.
 
För att jaga så behövs det klara och tydliga kunskapskrav på jägarna och endera får jägarorganisationerna eller samhället se till att det ställs krav. Även om varg nu var tillåtna att jaga får det inte vara djurplågeri
 
 
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.