Då var Hamnmagasinet uppe på tapen igen

Igår kunde man i VK läsa ett reportage om Hamnmagasinet, men varför man väljer att lyfta fram ”nyheten” såsom man gjorde är märkligt.

I enlighet med tidigare politiskt beslut har fritidsförvaltningen tillsammans med fastighet tagit fram ett förslag till ombyggnation av Hamnmagasinet. Detta för att kunna bevara den analoga musiken i lokalerna.

Politiken har beslutat att satsa ca 1,5 miljon kronor för detta ändamål men förslaget måste i vanlig ordning processas med personalen och ungdomarna.
 
Att i så tidigt skede kritisera (innan samverkansprocessen med ungdomarna har hunnit kommit igång) är underligt. Självfallet ska en dialog hållas med ungdomarna och synpunkter ges på förslaget. Så gäller i detta fall, precis som alla andra gånger. Inget är alltså beslutat utan ett förslag har skickats ut på samråd.
Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Mikael "MMN-o" Nordfeldth

    Jag vet inte var du får din information från, men det är förståeligt om du inte hinner sätta dig in i alla diskussioner och debatter som sker i Umeå kommun…

    Men att det, som det nu verkar ha skett enligt artikeln, kommer ett ombyggnadsförslag från tjänstemän utan att ens efterfråga andras synpunkter… Trots att den mest akuta uppgiften varit att FRÅGA VERKSAMMA vad de tycker.

    Låt oss engagerade i frågan spela på samma villkor som tjänstemännen. Dialog och kommunikation. Öppenhet och transparens. Vilka har egentligen fått veta – förutom genom media – att replokalerna ö.h.t. tänkts flyttas?

  2. Lena Sandlin

    Visst vet Lennart vad han pratar om, och han har helt rätt..

    Fritidsförvaltningen har tillsammans med fastighetsförvaltningen tittat på lösningar för att ha kvar den analoga musiken i Hamnmagasinets lokaler. Ett möjligt förslag har tagits fram, detta förslag samverkas det om just nu, med Hamnis personal och det skall samverkas med brukarna/ungdomarna. VKs artikel kom innan samverkans processen hunnit till ungdomarna, fram till dess var det bara Hamnis personal som varit inne i processen. Nu kommer turen till ungdomarna att få tycka till och ha synpunkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.