Anders Borg gör inte som han säger att andra ska göra, Han har underskott i finanserna

 

Tänk om Anders Borg bedrev en politik som han kräver att andra ska göra. Hörde en kort intervju men honom nu på morgonen när han sa att han var orolig för att många länder däribland USA och Japan skulle ha för stora underskott i de offentliga finanserna vilket var en risk mot hela världsekonomin om det kommer en riktig lågkonjunktur.
USA har ju bedrivit en politik som kostat mycket pengar och främst är det att man varit ute och krigat runt om i världen. Någon välfärdspolitik som finanserats via skatter har man däremot inte haft, nu ska man införa en sjukvårdreform som kostar pengar men skattehöjningar är inte aktuellt. Det går inte att dra på sig kostnader oavsett om det är militärt, vägar, viss utbildning utan att man ta in skatter och förr eller senare går det åt skogen.
Nu vill moderaterna i Sverige föra samma politik, nämligen att sänka skatterna med lånade pengar. Visst kan man sänka skatterna om man har ett överskott i finanserna men det är ju precis tvärt emot. Det Sverige hade sparat ihop under de goda åren för att ha när sämre tider kommer, det har man gjort skattesänkningar med och som man nu tvingas låna till. Alla lån ska betalas har jag fått lära mig och minns vi hur det var i början på 1990 talet under den borgliga regeringen då långivarna ställde krav på att välfärden skulle skäras i.
Fortsätter Borg den inslagna vägen att låna till skattesänkningar får han senare sin vilja igenom att det måste skäras i välfärden, då han inte kommer att höja skatter för att klara ekonomin. Nu får vi väl ytterligare en gång städa efter högerregeringens ekonomiska politik
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.