Politik som givit permafrost

Det har blivit kallare i vinter och då menar jag inte enbart temperaturen ute utan att det har blivit ett kallare klimat för de människor som har det jobbigast i samhället.

 
Skatterna har sänkts för de som har jobb och mest för de som har det bäst ställt ekonomiskt, det gäller inte bara jobbskatteavdraget utan även de som haft de dyraste bostäderna har fått de största skattesänkningarna på sina bostäder. Idag är skatten på bostäder lika stor oavsett hur dyrt hus man har och var man bor. Den är alltså lika före hus i Sorsele som kanske inte går att sälja och ett 20 miljonershus i Täby. Sänkningen blev störst för de som bor i storstadsområdena. Det fanns avigsidor i det gamla systemet men de har gått att rätta till.
 
För att sänka skatterna och mest för de som har det bäst ställt har man varit tvungen att låna pengar för att finansiera detta vilket inneburit stora försämringar för många.
 
Några exempel är att man har tagit bort avdragsrätten för fackavgifterna, att man kraftigt har höjt avgifterna till A-kassan och mest för de områden där man har sämst betalt, att man har infört olika skatt på jobb och pension (pension är uppskjuten lön), att man har försämrat arbetslöshetsförsäkringen på massor av områden och att man har lagt ytterligare bördor på de som är sjuka.
 
Det är de arbetslösa, de sjuka, ungdomarna och pensionärerna som fått det betydligt sämre under högerregeringen och för dem är det rena rama permafrosten.
 
De nämnda exemplen är bara några få av många som visar att högerpolitiken är sig lik och över tiden oavsett om man heter de nya moderaterna eller de gamla moderaterna, det handlar bara om en ny fasad.
 
Centerns förändring
Centerns värdeförskjutning har gjort att de numera är ett högerextremt parti långt borta från det folkrörelseparti som man var tills Maud Olofsson blev partiledare och tillkomsten av Stureplanscentern där Ursula förlåt Federley har en framträdande roll.

Etiketter: , , , ,

9 kommentarer

 1. Magnus Andersson

  Hej Lennart!

  Vad är anledningen till att du kallar Centerpartiet högerextremt? Det är ju en vanlig benämning på krafter som knappast har någon beröringspunkt med Centerpartiet, eller är det bara ett plumt försök att misskreditera en motståndare i brist på andra argument?

 2. Frank Thorén Hall

  Jag tycker att ordvalen i den här valrörelsen börjar bli löjligt låga.
  Högerextremister?? Centerpartiet?? Vet du inte vad högerextremister är verkligen?
  Löjligt och lågt av dig.
  Klart att ni känner er hotade och tar till snart sagt alla knep men var saklig och sätt inte felaktiga etiketter på dina motståndare.

 3. PerOlof Johansson

  Lennart Holmlund du är i sanning en verklighetsförvanskare av rang och ditt sätt att skjuta över målen och skjuta dig själv i foten är oöverträffat i politikens självgoda värld. Visste du att Umeå kommuns ej skriftliga men dock policy gentemot de som av en eller annan anledning har fått avgångsvederlag strider mot svensk lag! Oblygt var ordet och nackdelen med det svenska valsystemet är ju att när den borgerliga alliansen vunnit i valet så sitter i alla fall gråsossiga organisationer från politiker och tjänstemän och djävlas med det mesta.

 4. Lars Bäckström

  Nu håller du på att helt spåra ur. Försök att sopa rent framför din egen dörr innan du hugger demokratiska partier i ryggen. Den socialdemokratiska partiledningen med Mona och Ibbe står nog närmare Stureplan än Centerpartiet.
  Sedan är det bra att Lennart har uppmärksammat Federley, en av Centerpartiets duktiga riksdagsmän. För det är väl inte så att du har fördommar??

 5. Per Lundgren

  Lennart!
  Vet du vad du skriver? Du skriver att Centerpartiet är ett höger extremistiskt parti. Menar du verkligen det eller har du bara dåligt omdöme? Så här beskrivs högerextremism i National encyklopedin: förfäktandet av högerståndpunkter och värderingar som ligger utanför vad som är förenligt med politisk demokrati. Högerextremism har oftast företrätts av militanta grupperingar, ibland närmast att betrakta som kampgrupper, utanför det parlamentariska partiväsendet. Centerpartiet är i högsta grad ett folkörelseparti och högst demokratiskt. Skärpning Lennart! En ursäkt kanske?

 6. Christer Mellstrand

  Hej Lennart!

  Jag hoppas att du har blandat ihop begreppen. Det är olyckligt att du kallar centerpariet och vår avdelning högerextrem.

  Tänk efter och omformulera dig!

  Christer Mellstrand
  Ordförande Stureplanscentern

 7. Heidi Piisinen

  Undrar bara om du menar att eftersom jag med min stora familj hat köpt ett stort hus som kostade ett antal miljoner mer än min väns med liten familj, så ska jag betala mer skatt. Har jag automatiskt mycket mer pengar bara för att jag har ett större dyrare hus, med flerfamiljemedlemmar…. Varför måste jag då skatta mer för mitt hus…. Förklara det för mig oh min plånbok är du snäll.

 8. Lennart Lidström

  Ja nog har vi insett att du ej riktigt är fördomsfri Holmlund. Men att dra in Federley och hans altroego. Han har vell rätt att vara privat precis som du. Du valde att ej delta under Umeå Pride 2009 och visa ditt stöd till HBTQ personer i Västefrbotten. Anledningen vi fick var att du skulle umgås med gammla vänner den helgen. Men var var du under hela veckan? Ska vi då börja skriva att du är Homofåb eller? Och att Maud skulle vara Höger extrem nja nog vet man att hon har andra vänner än den Svenska HETRO normen. Och tror du i fullt alvar att hon skulle kunna vara tyst om det? Mvf/Lennart

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>