Det är länge sedan en centerpartist förlöjligat så många konsulter och ska förstatliga utseendena

 

 
Jag blir bekymrad över Centerpartisten Per Hansson blogg för några dar sedan där han tycker konsluter gör fel som inte gör det han vill
 
Det är mycket länge sedan jag såg så mycket skit som den numera aktive centerpartisten i Sävar Per Hansson kastat på alla i sin blogg i fredags och för att de inte tycker som han.
Jag blev ärligt talat jätteförvånad och skulle veta om det är enbart hans personliga tyckande eller centerpartiets eftersom han kandiderar för dem
 
Han påstår att de som har civilkurage att lyfta fram negativa effekter inte får jobb att göra MKB åt vägverk och banverk och underförstått även kommunerna och så vill han inrätta en ny statlig myndighet som ska välja objektiva konsultfirmor.
 
Objektiva för vem, för Per Hansson
Jag har aldrig hört på maken att ska man förstatliga besluten om att köpa in konsulter för olika byggherrar för det är mer som byggs än järnvägar och vägar.
Jag vet att både regeringen och vårt parti är helt överens om att de omfattande procedurerna som finns nu vill man ha bort för det kostar enbart pengar och ger liten nytta och göder jurister
 
Per Hansson har varit en av de drivande krafterna bakom alla överklagande som kostat Botniabanan ca 2 miljarder i fördyrade kostnader bara på överklagande. Den gamla socialdemokratiska regeringen och den nya borgliga med miljöministern och näringsministern och hela regeringen och alla domstolar har gett de slutgiltiga tillstånden. Det har varit en av Per Hansson käpphästar egentligen för ingen har tyckt som han och ett nytt system skulle inte få samma tyckande som han.
 
Jag är också jätteglad att centern i Umeå och centern i regeringen har sagt att den enda lösningen för att klara trafikproblemen i Umeå är en ringled.
 
För det första måste Per Hansson även om han jobbar på SLU veta att när man ska göra MKB krävs att man upphandlar enligt lagen om offentlig upphandling där både formell kompetens och pris finns med i upphandlingsunderlaget och ingen beställer i förväg vad konsulterna ska komma till för resultat.
När det gäller Per Hanssons syn så liknar den det många andra kommit med när det gäller utredningar, att man ska beställa resultatet i förväg och den modellen tror inte jag ett enda dugg på. Jag hoppas verkligen inte den synen genomsyrar de forskningsprojekt som bedrivs på SLU där Per han sin anställning att vi har en forskning där resultatet bestäms i förväg, då blir jag djupt fundersam över hela forskningen, så jag får nog fråga Tomas Lundmark dekanus på skogis hur man jobbar
 
Om man ska ursäkta Per Hansson på något sätt så är det att hans motstånd mot den bästa dragningen av Botniabanan har fått stora svarta skygglappar runt hans ögon så han ser inget annat utanför fågelkikaren.   Det blir intressant för Ågren och alliansen hur man jobbar med de som vill förstatliga beslutsmakten.
 
 
 
 

6 kommentarer

 1. Per Hansson

  Ojdå, självaste kommunalrådet tog till orda om mina åsikter på min blogg. Det tar jag som en komplimang!

  Däremot blir jag bekymrad över den ton som det socialdemokratiska kommunalrådet håller i sin blogg.

  Tydligen har jag råkat trampa på en riktigt öm tå eftersom den Holmlund försöker förlöjliga mig och mitt nya politiska engagemang genom att använda det han är allra bäst på: maktspråk och rallarsvingar!

  Holmlund skriver nedlåtande t ex ”även om han jobbar på SLU” samt ”jag får nog fråga Tomas Lundmark dekanus på skogis hur man jobbar”.

  Var går gränsen för förtal?

 2. Per Hansson

  Jag förstår inte varför Holmlund blir så upprörd. Jag förstår heller inte varför han är så förvånad över att en centerpartist har åsikter.

  Förklaringen är nog så enkel att Holmlund är lokal ledare för ett parti där man kör toppstyrt och att de få unga nytillskotten måste be bossen om lov innan man överhuvudtaget vågar skriva eller ens uttrycka några åsikter.

  I Umeås centerkrets gäller raka motsatsen, vilket gjorde att jag som ”samhällskritiker” gick med i det partiet.

  Den som vill ”syna” Holmlund gör det på denna länk: http://blogg.vk.se/civilkurage

  mvh
  Per

 3. Lennart Holmlund

  du är en av många på SLU och jag tillhör de som vill ha en oberoende forskning och det är samma sak med konsultuppdrag att de ska göra utifrånkompetens och när fakta kommer in fattar vi eslut och sammanväger olika saker, det är inte enbart en sak som ligger till grund för beslutet. Men in blogg går inte att misstolka, du vill styra resultateti förväg vilket är förödande både för MKB och inte minst för Slu för ve litar då på slu dä du Per än anställ med den ingången du hade i din blogg. Det är det jag vill veta av Tomas Lundmark om man kan lita på de resultat man kommer till. Jag blev paff

 4. Patrik

  Det ska bli väldigt intressant att se hur mycket trafiken kommer minska på Västra Esplanaden när ringleden är klar. Väldigt intressant.

 5. Intressant och jag noterar

  Notering 1:
  Blir väl som vanligt i slutet av dan’ ”Jag skämtade” och alla sossar klappar händer av förtjusning åt den stora ledarens nya skämtsamma och humoristiska påhitt. s = Skojigtparti(?)

  Notering 2:
  Unikt med detta besök för mig och jag är nu mycket överraskad av att storhövdingen övht svarar!
  Gav upp LHs blogg när han inte svarade någon. Nu hit via länk från VK och nyfikenhet om ‘Hur f*n har han denna gång trampat snett’?
  Orsak till LH svar? Det är valår och då ‘måste’ det ansträngas lite ;-)

  Önskar LH lycka till med bloggande OCH med svar till de som läst och reflekterat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>