Norrbotniabana behövs, högre skatter med M

 

Norrbotniabana

När det gäller Norrbotniabanan tog Västerbottens socialdemokrater ett uttalande på distriktskongressen i helgen. Ett uttalande om att "Norrbotniabanan en förutsättning för
möjligheternas land
".
Vi får hoppas att Åsa Thorstensson kommer med positiva besked om helheten.

 
Högre skatter med M
Regeringen säger att de satsar 482 miljarder på infrastruktur. Det är fel. Regeringen satsar 417 miljarder ur statskassan. Resten kommer från andra håll som från Umeå kommun med 150 miljoner för att ringleden ska kunna byggas vilket vi godkänt, vi måste för miljön och tillväxtens skull.
Det ska även finansieras av trängselskatter och vägavgifter. Det här innebär att man höjer skatterna med 65 miljarder under perioden fram till 2021.
Regeringen kallar arbetsgivareavgifterna för skatt medan det är en avgift eller rättare sagt en försäkringspremie till sjuk och arbetsskadeförsäkringen liksom avgiften till arbetslöshetskassan.
Då blir detta en extra skatt för de som kör bil och en extra skatt för kommunerna. Skatten för de som kör bil blir lika stor oavsett om du tjänar 18 000 i månaden eller 60 000.
Detta är ett led i en systemförändring för att man ska kunna ha råd att sänka skatten mest för de som tjänar bäst.
Media bär fram regeringens budskap helt okritiskt.
 
Kalla lokaler
I går hade Ung vänster ordnat demonstration om kalla skollokaler och kom till stadshuset. Vi satt i sammanträde med arbetsutskottet när en VK journalist kom och sa att ungdomarna hade krävt att få möta mig.
Så var det inte. Inte ett mail och inte ett telefonsamtal. Jag litar på att dagens ungdomar själva ber om träff om de vill ha en.
Jag gick sedan ut och frågade vem som sökt mig men självklart fick jag inget svar. Någon steg ändå fram och ställde frågor. Har eleverna velat träffa mig har säkert Tamara  hjälpt dem.

 

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Tankesmedjan Axiom

    Jackorna på för en kringled runt Umeå både för miljö och tillväxt.
    Att både miljö och tillväxt går hand i hand torde vara rätt unikt, vad du säkert menade var att den lokala miljön ska bli bättre på någon annans räkning.

  2. Trotskij Hervoris Che Stalin

    Hök skatten för alla och förstatliga allt. Den röda fanan vajar vidare…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.