Björklöven

Det skulle inte vara fel om Björklöven tog tillfället i akt att bygga upp ett lag med äkta Lövare som bas. Man har ju tidigare fostrat flera duktiga spelare som nu spelar för andra lag. Och ska man tro på det som står i tidningarna så pågår det faktiskt något åt det hållet. Det behövs ju spelare med klubbkänsla. Årets lag saknade både det och lagkänsla.

Att få till en röd tråd från pojk- och juniorhockeyn borde därför vara a och o. Det torde ju dessutom vara en viktig uppgift för de som jobbar med ungdomsverksamheten att försörja a-laget med spelare.
 
Det kanske därför är på tiden att göra en ordentlig genomlysning av hur organisationen fungerat och vilka resultat som man har nått. Så här utifrån framstår Skellefteås med Exet Eriksson i spetsen och det omtag som gjordes för ett antal år sedan som mycket lyckat. Är det omöjligt att Patrik Sundström skulle gå i spetsen för en sådan satsning? Det finns däremot en risk om man inte vänder på alla stenar att det fortsätter i samma gamla spår som tidigare. Det är mycket sorgligt när man hör hur unga och lovande spelare är på väg bort från föreningen. En del har redan försvunnit då man ska in i gymnasieålder. Detta medan andra klubbar verkar ha bra koll på Lövens duktiga killar. 
 
Det gäller att få till ett lag som håller hyfsad klass i allsvenskan men att köpa ihop ett lag tror inte jag på utan. Framgången ligger snarare i att få fram en långsiktig hållbar plan. Den signalen tycker jag var klar och tydlig när Loob och ”Kulan” var på besök i Umeå och arenan diskuterades.
 
En genomlysning kan komma att innebära vissa organisationsförändringar i förlängningen. Det är då viktigt att också våga genomföra dessa. Allt måste synas. Tänk på Umeås devis ”Vi vinner i Umeå” och ett Löven i Elitserien 2014, det vore inte helt fel även om tiden för ett nybyggde dit är väl kort.

En kommentar

  1. hårt arbetande

    En mycket bra analys. Speciellt det där om att vända på alla stenar. Tror det gäller samma inom politiken. Hur har ni det tex i kommunen, finns det några gamla stenar där, om du tänker efter?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>