Vi väntar på rödgrönt besked

Högeralliansen valde att inte ha med någon Norrbotniabana i sin infrastrukturplanering även om det läggs ut lite dimridåer att den ev. kan komma om företagen är med och betalar.

Ingenstans har jag hört eller sett att företag är med och finansierar vägar eller järnvägar men att de köper frakter på spåren, det vet vi. Ett investeringsbidrag från företagen tror jag aldrig något företag kommer att gå med på så detta är bara ett sätt för regeringen att begrava Norrbotniabanan med krans.

Jag har sett att man från rödgrönt håll presenterat vad man vill göra i Stockholmsregionen och nu väntar vi på besked om Norrbotniabanan. Vi vill ha det så snabbt som möjligt och det är ingen hemlighet att vi vill att banan ska byggas. Det har vår distriktskongress sagt.

Ibrahim Baylan vi vill gärna ha ett besked, senast under ditt 1:a majtal här i Umeå för orkar ni lägga kraft på att komma överens om hur infrastrukturen ska lösas i Stockholm vill vi veta även här hur det ska bli. För Norrland och för tillväxten i landet är infrastrukturen viktig och de pengar högeralliansen har budgeten är för lite, men ni bör nog pröva en lösning som är gjord som för Botniabanan. Det är ett effektivare sätt att använda pengarna. Vägpaketet ska också fullföljas här i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.