Maud Olofsson slutat aldrig att förvåna

Maud har reagerat på ett förslag om en kilometerskatt som de rödgröna har lagt och som skulle kosta näringslivet en och en halv miljard. Jag är väl ingen anhängare av den med Maud har för inte så länge sedan stått bakom ett förslag som kostar runt 28 miljarder kronor.

Det handlar om svavelskatten som gör att Pappers och massaindustrin får en kostnadsökning på 100 kr per ton och sågade trävaror 50 kr. Skogsindustrin som Stora reagerar och menar att utsläppen är ett tätortsproblem.

För mig har skogsindustrin sagt att de stora investeringarna som man har gjort, som t.ex. i Obbola knappast skulle ha kommit till stånd om svavelskatten funnits vid det tillfället.

Jag tycker det är magstarkt av Maud Olofsson att ta till storsläggan när hon själv inte har gjort ett enda dugg mot det förslag som kostar 26 miljarder mer. Det är det förslaget som på sikt är ett hot mot vår skogsindustri.

Jag ska i ärlighetens namn också säga att jag är besviken på media som inte tagit upp detta med svavelskatten utan alla tidningar och media blir regeringens budbärare när Maud reagerar på ett förslag som är 26 miljarder billigare för industrin.

En kommentar

  1. hårt arbetande

    Vilket parti representerade de/den som la förslaget och vad sa miljöpartiet om förslaget?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.