Marknaden är en jagande vargflock enligt Anders Borg

Det har faktiskt Anders Borg sagt vid upprepade tillfällen men det är svårare att veta vad han egentligen menar.

Marknaden i finanskrisens spår är banker och aktiebörser, inget annat. Visst har marknaden havererat och det gjorde den vid vad som kallas den globala ekonomiska krisen.

Det är enbart med statliga stora insatser som hela systemet räddats med pengar och garantier. Det här visar att Borgs politik inte håller då han i sin grundsyn tycker att allt ska ske på en marknad, men försöker inbilla folk något annat genom att kalla finansvalparna vargflock.

Stig Malms beskrivning stämmer nog bättre för gör man sådana missar så är man inte vuxna utan "valpar". Räkna plus och minus istället för diffusa önskemål om framtiden.

Och vad har Borg och andra gjort för att strama upp systemen annat än att göda valparna eller vargflocken med mera mat, nämligen pengar?

Dem liberala marknadsekonomin har kollapsat och blivit något slags halvstatligt system.

En kommentar

  1. lf

    Det helt sanslöst hur politiker faller undan för marknaden.Om inte det politiska etablissemanget klarar av att styra vanliga människors vardag,då är vi utlämnade till ett ohämmat gyckelspel.Marknaden som är girighetens tummelplats.Visst måste vi vanliga människor resa oss upp och ta strid för rättvisa och ett solidariskt samhälle där girigheten förpassas till soptippen.
    Vi lever ju i en demokrati.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.