De finns fem partier i fullmäktige, inga moderater, kristdemokrater,centerpartiser eller folkpartister

Det finns bara fem partier i Umeå, alliansen som de kallas är ett parti allt annat är lögn.

Tro det eller ej men om du tittar på vad som sagts och gjort så finns det fem partier. Ett är självklart socialdemokraterna och vi driver vår politik och lägger vår budget och även våra förslag i övrigt som våra egna förslag. På samma sätt gör både vänsterpartiet, miljöpartiet, och rättvisepartiet socialisterna eller vad de nu ska heta.

Sen finns ett parti som kallar sig alliansen som i stort sett i alla frågor har en egen linje,  men om man går in och tittar på valmyndigheten så finns det inget parti med det namnet trots att vi översköljs av information, påverkan, budgetar osv. hela tiden där partiet alliansen finns nämnt.

De uppträder och beter som ett parti och betonar själv alltid alliansen som ett alternativ till oss socialdemokrater. Med det som utgångspunkt och så sker det även på riksnivå så håller det väl på vara dags att det skrotar de gamla partierna och blir ett och slutar lura väljarna med att de är flera partier. I Åsele där har man lokalt gjort slag i saken och bildar ett nytt parti lokalt och det märkliga är att de får vara kvar i moderpartiet. Det här visar att vallagarna behöver ses över och har partierna några stadgar är det mäkligt att ingen agerar.

 

Det här är ju värre än det fusk man haft inom moderaterna i Umeå för 10 år sedan och som man haft på många andra ställen. De nya moderaterna är egentligen en sammanslagning av de gamla borgliga partierna och så ser ni att det ser ut även Umeå där det är den moderata linjen som råder inom kommunpolitiken men som kallas alliansen. Före alliansen bildades så var då i alla fall centern alltid emot skattesänkningar

 

En kommentar

  1. Fredrik

    hehe kul, men de är snarare moderater och moderat-wannabes allihopa och att endast på senare tid man sett någon tendens till egen politik, och nu verkar ju centern också blivit mer högerställda än moderaterna själva trots deras mer eller mindre neutrala partinamn 😉

    ./Fredrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.