Rödgrönt kontrakt för Sveriges unga

De närmaste åren lämnar de största ungdomskullarna sedan fyrtiotalistgenerationen gymnasieskolan. Tiotusentals unga vuxna ska ta plats i samhället – med höga krav, många nya idéer och stark vilja att förändra. Det är en fantastisk möjlighet för Sverige. Men regeringen har valt att vända ungdomarna ryggen.

Sverige har i dag en hög arbetslöshet. Särskilt ungdomar har drabbats av regeringens misslyckande. Ungdomsarbetslösheten är bland Europas högsta. Sedan valet 2006 har ungdomsarbetslösheten ökat med närmare 60 000 personer. Allt fler unga tvingas leva på socialbidrag. Fler unga möter stängda dörrar för utbildning när den borgerliga regeringen minskat utbyggnaden av högskolan och dragit in över en miljard kronor från Komvux.
 
Regeringen presenterar inga nya förslag och Fredrik Reinfeldt anser att ungdomsarbetslösheten är en synvilla. Men varför ska dagens unga ha en sämre situation än tidigare årskullar. Utvecklingen måste vändas. Därför presenterar de rödgröna ett kontrakt för Sveriges unga med investeringar i jobb, utbildning och bostäder. Aktivitetsförbudet på Arbetsförmedlingen tas bort och unga ska erbjudas  insatser från första dagen.
 
Vi socialdemokrater går till val på en politik för fler jobb och nya möjligheter i stället för ökade klyftor. Fler jobb och bättre utbildningsmöjligheter för unga bygger Sverige starkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.