De som har det bra har fått det bättre däribland jag

 

Regeringens lyckade politik för de som har det bäst
Nu har det återigen bevisats att regeringens politik gett mest till de som redan har det bäst. Villapriserna har stigit kraftig när man tittar på de riktigt dyra villorna främst runt Stockholm. Egentligen är det ingen nyhet att den förda politiken ger mest till de som har det bäst för sådan är högerpolitiken eller kapitalismen som någon känd låtskrivare skrev.
Däremot är det risk för att de som är sjuka och arbetslösa kommer att tvingas gå från sina bostäder då ersättningsnivåerna sjunkit så mycket sedan de var friska eller hade jobb och det är en av orsakerna till att taken i arbetslöshetsförsäkringen och sjukförsäkringen måste höjas och det blir inte heller dyrt om man har åtgärder för jobben och bra arbetsmiljö.
De skatter som sänkts har också till största delen gått till de 10% som redan hade det bäst och därmed har regeringen lyckats med sin politik att skapa större skillnader i samhället.
Skillnaderna har ökat mellan de som har jobb och de som är utan, mellan dom som är frisk och dom som är sjuk, mellan de som har det mycket gott ställt och de som har det sämre ekonomiskt, de som är pensionärer och de som jobbar, de som är unga och de som är i förvärvslivet, ja listan kan göras mycket längre.

2 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    När jag skilde mig å flyttade till en lght från ett hus använde jag skärbrädan som ”bord”, köpte sängar billigt till barnen på blocket, fick gardiner å köksredskap av en kompis inkluderat ljus å en flaska vin.

    När jag var arbetslös hade jag det sämre än då jag arbetade.

    När jag är sjuk får jag mindre pengar än då jag arbetar.

    Jag anser att alla har lika värde och att alla ska ha de bra, men definitionen ”bra”, vad är det?

    Är det noll skillnad på levnadsstandard för den som arbetar och den som inte gör det?

    Hur bred å djup tycker du att 2klyftan” bör vara för att vara acceptabel?

  2. Britta Sethson

    Det är också så att alliansen manipulerar statistiken inte bara i Sverige utan också i Europa. Man har tillsammans med andra bakåtsträvare drivit igenom en förändring av begreppet relativ fattigdom

    http://www.dn.se/debatt/regeringen-forsoker-dolja-okande-inkomstklyftor-1.1142420

    Att alliansen tycker att ökade klyftor är bra råder det ingen tvekan om.

    Att alliansen struntar i modern forskning som säger att minskade klyftor är bra för samhällsutvecklingen är det heller ingen tvekan om.

    http://www.karnevalforlag.se/bocker/jamlikhetsanden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.