Det är fel att låna till skattesänkningar

 

Jag har sagt det tidigare och upprepar det . Är Sveriges ekonomi så ljus som det sägs
 
Regeringen har ofta gått ut och sagt att allt går åt rätt håll men är det så bra som det sägs. Internationella valutafonden tror inte Sverige får den tillväxt som Anders Borg tror och skulle deras prognoser gå in så kommer det att bli besvärligt för kommunerna nästa år då många med oss i Umeå räknat med samma prognoser som regeringen.
 
Det skiljer ju nästan 2 % i bedömningarna om hur BNP utvecklas, Internationella valutafonden tror att Sverige kommer att ha högrre arbetslöshet än man beräknar
 
Ungdomsarbetslösheten är fortfarande i topp i Europa och antalet arbetade timmar ökar inte mycket vilket gör att kommunernas skatteprognoser kan vara i överkant Staten klarar inte av sina betalningar med de prognoser man hade och tvingas låna mer än tidigare beräknat.
 
Statens underskott blev för de 6 första månaderna 23,8 miljarder mot beräknande 18,9 vilket är ganska mycket pengar. 5 miljader felräkning är en stor summa pengar
 
Jag tillhör de som tycker att det är ett alvarligt fel som regeringen gör när man lånar till skattesänkningar

4 kommentarer

  1. dave

    Man kan väl omöjligt låna till skattesänkningar! Den skatt vi betalar ”lånar” ni politiker av oss skattebetalare för att vi ska få den välfärd vi vill ha. Om vi får behålla mer av våra pengar så är det väl knappast att se det som att ni politiker lånar pengar för att ge tillbaka till oss som arbetar? Hur ser ni socialdemokrater på våra pengar egentligen?

  2. Sailorn

    Dave, du verkar inte förstå riktigt. Du skriver att staten ”lånar” pengarna,det är inte så att du betalar för välfärden,eller tror du den är gratis.

    Jo, med att låna till skattesänkningar, det gör man om man gör saker som kostar mer än de intäkter man har.

    Eller hur tror du det går till????

    Om du köper mat på ICA, ”lånar” du då ut pengar till ICA handlaren?

    Hoppas vi i Sverige är klokare än ditt inlägg visar

  3. Dennis

    Hur många mandatperioder har sossarna styrt sen 70-talet med ett eller flera år av ökad statsskuld? Svar noll. Varför skulle inte denna regering tvingas ha budgetunderskott enstaka år mitt under värsta internationella finanskrisen? Varför har inte sossarna klarat detta trots väsentligt högre skattetryck. Har man kanske handlat för mycket på ica eller vad säger du sailorn? Dessutom är det fegt att gnälla på skattesänkningarna och samtidigt köpa dom rakt av. Holmlund ditt parti talar med kluven tunga.

  4. Frederick Hjärner

    Jag har precis skrivit om vad jag tycker om den sablans lögnen att ”det är ett alvarligt fel som regeringen gör när man lånar till skattesänkningar”:

    http://www.mufuppsala.se/?p=1067

    Läs mit inlägg kolla upp källorna som står där, och ta tillbaka dina sablans lögner!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.