Littorin får jobbskatteavdrag och fallskärm

Littorin fick sitt avgångsvederlag när han slutade som statsråd, det gäller i ett år och samordnas om han får ett annat jobb. Hans ersättning blir 112 000 i månaden. 

Jag tycker inte det är fel med uppsägningslön så det är inte det jag reagerar mot. Däremot tycker jag det är mycket märkligt att han får ett jobbskatteavdrag och att det inte beskattas som en arbetslöshetsersättning. På detta tjänar han i runda tal ca 1000 kronor i månaden netto.

 
Blir det ett regeringsskifte så är det runt 125 personer som får denna skattegräddfil plus politikerna men det kan det i och för sig, gott och väl, vara värt för att få bort dem. Däremot är det en självklarhet med någon typ av ersättning.
 
De riksdagsmän som slutar får en inkomstgaranti som beskattas som arbetslöshetsersättning, även om de från början hade jobbskatteavdrag men det togs bort då skatteutskottets ordförande tyckte det var stötande och riksdagen ändrade det.
 
Det här visar ytterligare på hur tokigt systemet med jobbskatteavdrag är och hur olika beskattningar kan vara. Det är inte undra på att pensionärerna är förvånade över varför de har högre skattesats än löntagare. De tarvliga argument som Maud och Borg haft ids jag inte ens kommentera ännu en gång.

4 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Vadå uppsägningslön, han sa ju upp sig själv ju,då ska ingen ersättning utgå alls. Men klart,Ni politiker är så fjärran vanligt folk så man äcklas. Du får inte min röst i kommunalvalet i alla fall, klagar på hantering av din väska på Arlanda,men tycker det är riktigt att man erhåller årslön då man säger upp sig själv.

    Är Socialdemokraterna i Umeå ett arbetarparti??

  2. Krister

    Jobbskatteavdraget är det bästa som har hänt oss arbetare men det tycker inte det påstådda ”arbetarpartiet”. Med er hade vi arbetare betalat någon tusenlapp mer i månaden i skatt, såsom det var 2006.

    Dessutom är det intressant att ni socialdemokrater talar om att vi inte borde ha jobbskatteavdraget men att ni däremot säger att ni inte ska återställa det. Nu säger ju Mona att det mesta ska behållas. Detta bevisar att ni säger en sak men tvingas agera på ett annat, tack vare att det är så populärt. Det finns ett ord för det: Populism!

    Ha en bra dag!

  3. Joakim

    Skall bli trevligt att höra vad du har att säga om de två kollegorna till dig (S) som åkt fast för sex köp. En annan av dina vänner i partiet har ju redan uttalat sig i media. Skolminister Ibrahim Baylan verkar ha glömt sina egna besök på porrklubb i Göteborg.

  4. Britta Sethson

    Krister:

    Hur mycket pengar får du kvar av jobbskatteavdraget när du betalat inkomstförsäkringen. Vet du inte om att jobbskatteavdraget betalades med nedskärningar och sänkningar av taken i sjukförsäkring och a-kassa

    Men det var sant. Du kanske aldrig blir vare sig sjuk eller arbetstlös

    Jag tänkte inte på det…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.