Borgerligt utspel om vård och äldreomsorg saknar trovärdighet

Igår gjorde de borgerliga partierna ett utspel om sjukvård och äldreomsorg. Låt oss komma ihåg följande:

* Den konservativa regeringen har sänkt skatten med nästan 100 miljarder kronor under mandatperioden.

* Under det senaste året har antalet anställda i skolan, vården och omsorgen minskat med ungefär 24 000.

* De har öppnat gräddfiler i vården där de som har gott om pengar får köpa sig förbi kön.

* Nu finns förslag om 100 miljarder till i sänkta skatter från olika de borgerliga partierna.

De borgerligas utspel är ett typexempel på hur valfläsk ser ut. Först avskedar den konservativa regeringen 24 000 i vården, skolan och omsorgen, sedan låtsas de satsa. Alliansens utspel om välfärden saknar trovärdighet. Sanningen är att de som alltid sätter skattesänkningar före välfärden.

Vi har lovar tillföra 12 miljarder mer än regeringen till välfärden 2011 och 2012, inklusive gårdagens utspel från borgarna, för att säkerställa kvaliteten i välfärden. Vi har lagt konkreta förslag om satsningar i förskolan, skola och sjukvården. Det kan vi göra eftersom vi sätter välfärdens kvalitet framför stora skattesänkningar.

När det gäller sjukvården har vi föreslagit närakuter, hemläkarbilar och flera konkreta förslag för att människor ska få vård när de behöver. Vi vill ge bättre vård till de mest sjuka och föreslår att multisjuka äldre ska få en personlig läkare med helhetsansvar. Sådana förslag saknas helt i de borgerligas utspel.

Jag skrev tidigare idag att Edward inte ska hålla på att inbilla folk. Läs inlägget här

3 kommentarer

  1. werno

    ”…gräddfiler i vården där de som har gott om pengar kan köpa sig förbi kön”.
    Du som säger dej ha så gott minne – tala om var du kan hitta den gräddfilen och nämn ett enda fall som utnyttjat den och trängt undan någon i den ordinarie kön.

  2. Toini

    Blir less på era lögner om att 25000 jobb har ”försvunnit” i vård, skola och omsorg. Ni har bara glömt att räkna in de som fått jobb för privata aktörer. Sossarna har inte ens någon politik längre, ni verkar använda V och MP som kompasser, kolla vad folk tycker om förslaget och sedan halvt bestämma er. Populister.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.