Politikens snuttifiering.

Politikens snuttifiering. Vi får dag för dag höra vad alliansen har att komma med i det ena området efter det andra. Alliansen har valt den snuttifierade vägen i stället för att vi ska få se en helhet i politiken.

Media har blivit budbärare och tagit till sig alliansens sätt att föra ut politiken och mediautrymmet har med det sättet givits till alliansen. Jag tycker det har blivit konstigt då väljarna inte får se helheten i politiken. Förslagen och taktiken blir att lura till sig folk med olika intressen utan att de kan se helheten.

Politik är en helhet och den är partiernas helhet väljaren väljer. Till detta kommer varje partis vilja som inspel i de överenskommelser som finns i respektive block. Jag har sagt det tidigare att sedan den så kallade alliansen bildades är vi på väg mot ett tvåpartisystem och det tror inte jag är bra för demokratin

3 kommentarer

  1. Daniel

    Jag undrar vad du menar med snuttifiering? Om det är det att de olika partierna lovar olika saker så man inte får en bild av helheten är du ute på djupt vatten. Vänstern och Socialdemokraterna har t.ex inte ens enats i frågan om pensionärsskatt utan går ut med olika info.

    Får jag påminna om att socialdemokraterna också sitter i en allians med Vänsterns och Miljöpartiet. Sen har socialdemokraterna bildat regering med andra partier så det är inte heller något unikt för borgarna.

    Jag tycker också det är trist med bara två sidor att rösta på, men man ska inte klaga när man själv gör samma saker.

  2. Mr Cool

    Är det Alliansens fel att det nu finns två stora block bestående av olika partier??? Jo, du har helt rätt för sossarna var TVUGNA att liera sig med kommunister och miljöflummare bara för att ha en chans i valet. En ledare som jag tycker saknar karisma och framför allt ekonmisk insikt hos sossarna är givetvis också en belastning. Att partierna i ditt eget block kommer med olika budskap finner du inget problem i. Utspel om bensinskatten lokalt eller frågan om Afghanistan SNUTTIFIERAR vänsterns politik.

    Men du har ännu inte förmått svara på vilken välfärd som FÖRSVUNNIT under mandatperioden.

  3. Lennart Holmlund

    Svar till Daniel (2010-08-26 07:51)
    Jag tycker det är synd att man binder upp sig på detta sätt, det säger jag ju offentligt, men eftersom alliansen gjort det så har vi inget val. Jag tycker de ska slå ihop aprtierna då får vi se om det dyker upp något nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.